Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

KRUSINSZKI JÓZSEF

2014 | ÚJSÁGÍRÓ

Krusinszki József vagyok, jelenleg a Blikk, Aktuális rovat újságírója.

2014-ben iratkoztam be a Tv2 Akadémiára, melyet sikeresen elvégeztem újságírás szakon. Hogy miért? Nem, nem azért, hogy ehhez hasonló száraz mondatokkal untassam az embereket. De mégis, hogyan jut el valaki addig, hogy újságíró legyen 28 évesen? Miért vagyok itt? Ez a kérdés az első amit az akadémia kezdetén megkérdeztek tőlem. (Mi mást, nemde?)
„Mert egész életemben erre a pályára készültem” vagy „Szeretem a híreket”. Bullshit! Egyszerűen kíváncsi voltam és szerettem volna megtalálni a helyem az életben. Nagyon hangzatosan mondva: megvalósítani önmagam.
Úgy érzem, jó helyre kerültem és jó embereket ismerhettem meg, mind az előadók személyében, mind a csoporttársaimban. Kolozsi Ildikó – aki mentorunkká, barátunkká, sőt ha kellett anyánk helyett anyánkká is avanzsálódott, és teszi ezt mai napig – kirobbanó energiájával nem csak az újságírás írott és íratlan szabályaira, de a pozitív életszemléletre is megtanított. Az Akadémiát képviselve elindított az újságíráshoz vezető úton. Az itt megszerzett tudás pedig elégnek bizonyult, hogy már gyakornokként áttörni a Blikk szerkesztőségének kapuját, ahol kihívás, változatosság, kaland várt.
Kipróbáltam már magam az élet, és a munka több területén, éltem évekig külföldön, dolgoztam az építőipartól a vendéglátásig szinte mindenhol, ám soha nem teljesedtem ki igazán egyikben sem. Festőként a falak mindig ugyan olyanok – a színüket leszámítva. Monoton. Vendéglátásban az emberektől kilencven százalékban ugyan azokat a mondatokat kapod: „ Egy kávét kérek!”. Monoton. A hírek világát ezzel szemben első perctől kezdve élveztem, magával rántott. Másfél év után is elmondhatom: nincs két egyforma nap. Monotonitás? Mára már ismeretlen fogalom.

2016. március 9. 10:53

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!