Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

MEDGYESI ZITA

2015-16. | Televíziós szerkesztő- riporter

"A TV2 Akadémia keretein belül nyújtott lehetőségek számomra sokkal többet adtak, mint gondoltam, amikor a felvételire jelentkeztem.

Gazdasági agrármérnök a végzettségem, 9 évig pénzügyi, majd eljárási területeken dolgoztam köztisztviselőként, a médiában semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztem. Csak jött egy érzés, hogy nekem itt van dolgom, ezért jelentkeztem. Az első féléves órákon megszerzett ismeret jelentette számomra az alapokat, miközben a visszajelzések és az eredményeim hatására az érdeklődésem tovább erősödött a média iránt. Fizetés nélküli szabadságot kértem a munkahelyemen azért, hogy a TV2 szerkesztőségeiben éles helyzetekben tanulhassam meg miről is szól ez a munka.

Két terület érdekelt, a hírek és a show világa. Először a Tények szerkesztőségbe jelentkeztem. Már az első naptól szervesen bekapcsolódhattam a newsroom vérkeringésébe. A reggeli értekezleteken ajánlottam témákat, melyek közül több is bekerült az adásokba. Végigkövettem a riporterek munkáját a riport készítésétől, az anyag összeállításán, a narráció felvételén át egészen a vágásig. A 6 hetes gyakorlati idő alatt annyit akartam tanulni, amennyit csak lehetséges, ezért a hétvégéket is a szerkesztőségben töltöttem és már az első héten megpróbálkoztam önállóan anyagot összeállítani és megvágni. Mindig kikértem a szerkesztők, a riporterek és a vágók véleményét, amikből szintén sokat tanultam.

A hozzáállásomnak köszönhetően a szerkesztők egyre több és komolyabb munkákat bíztak rám. Az 5. héten be is dobtak az igazi mélyvízbe. Egy vidéken forgatott muszterből anyagot kellett készítenem az esti adásba. Nagy kihívás és stressz volt, de bíztam a megszerzett tudásban és sikerült időben elkészülnöm. Mivel tetszett a riportom a szerkesztőknek az utolsó napokban még további két anyagot készíthettem el. Ezek szintén lementek adásban.
Mivel a show készítésbe is szerettem volna belekóstolni, az éppen akkor induló „Kocka” című game show-ba jelentkeztem gyakornoknak. Az első naptól aktívan részt vehettem a játékosok casting-jában. Közben tanultam kamera kezelést is és vezettem az analitikákat. Egyre több önállóságot kaptam és minimális felügyelettel végezhettem a rám bízott munkát. Amikor a 6 hetes gyakorlat véget ért tovább maradhattam a szerkesztőségben. Arra is lehetőséget kaptam, hogy amikor egy óra keretén belül az évfolyam betekinthetett a műsor casting-jába én lehessek a „játékmester”, aki a jelentkezők ügyességét és képességeit méri fel a nekik adott feladatok alapján. Időközben a műsor gyártását a Show and Game produkciós cég vette át. Mivel szerettem volna látni, hogyan készül el, megkerestem a céget és kértem, hogy tovább dolgozhassak velük. Az addigi munkám jó ajánlólevélnek számított, így maradhattam. A casting 2. fordulójában, majd a játékosok koordinációjában segítettem egészen a műsor végéig.
Legnagyobb örömömre és meglepetésemre a gyakorlat befejeződése után egy héttel az egyik szerkesztő, akivel korábban együtt dolgozhattam egy újonnan induló show műsorban ajánlott segédszerkesztői állást. Azóta is a „Kismenők” című műsoron dolgozhatok egy kiváló csapatban.


A TV2 Akadémián töltött egy év életem egyik legkülönlegesebb és legtanulságosabb élménye lett. A siker a rengeteg munkán, elkötelezettségen és kitartáson túl a tanárok, szerkesztők, munkatársak útmutatásainak és biztatásának is köszönhető. "

2016. március 21. 10:26

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!