Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Bujtás Merdzsán

Szerkesztő-riporter

Bujtás Merdzsán egzotikus neve iráni édesanyjától származik, ő azonban már Budapesten született. Vérében van a szerkesztés-, vágás a háttérmunka, hiszen édesapja is televíziós rendező, emellett a vágás az egyik hobbija, melyet 16 éves kora óta gyakorol. Aki kíváncsi Merdzsán hangjára, az bátran járja a Budapesti éjszakákat, mert könnyen lehet, hogy egy karaoke bárban belé botlik.

Hogyan kerültél a TV2 Akadémiára?
Kommunikáció és média szakon végeztem, PR és sajtószóvivői szakirányon, de tudtam, hogy nem ezen a területen szeretnék elhelyezkedni. A rádiózás is nagyon érdekel, ezért szakmai gyakorlatomat a Klubrádióban végeztem, ahol vidéki műsorokat szerkesztettem. Már a TV2 Akadémia előtt is voltak szerkesztői tapasztalataim. Az előző munkahelyemen call TV adásokat szerkesztettem különböző külföldi csatornákra. Azonban úgy éreztem, nem rendelkezem megfelelő kapcsolati tőkével ahhoz, hogy egy nagy céghez bekerüljek, ezért a spórolt pénzemet a TV2 Akadémiába fektettem.
A TV2 Akadémiát aktívan szerettem volna végezni, de volt egy kikötésem: biztosan nem fogok reggeli műsorban dolgozni!
 

Hogyan kerültél mégis a Mokkába?
Első gyakorlatomat az Ének iskolájában végeztem, valamint ezzel párhuzamosan a TV2 online részére is készítettem anyagokat a műsorral kapcsolatban, ez volt egy 3 hónap. Nyáron jelentkeztem a Mokka kitelepülésre gyakornoknak. Kíváncsi voltam, hogyan működik egy infotainment műsor szerkesztése, de nem gondoltam, hogy ott fogok maradni. A gyakorlat végeztével szerződést kaptam, jelenleg majdnem egy éve dolgozom a Mokkában.

Miben fejlődtél a legtöbbet ezalatt az egy év alatt?
Leginkább a kapcsolatteremtésben fejlődtem. Ez nagyon nehéz volt eleinte, mindig izgultam, amikor komolyabb témákkal kapcsolatban kellett telefonálnom, de most már teljesen nyugodtan hívok fel szinte bárkit.
 
Mit adott neked az Akadémia?
Első sorban komolyabb lettem, rengeteget tanultam, de emellett nagyon sokat formálódott a személyiségem is. Sokkal empatikusabb, magabiztosabb vagyok most már, illetve az Akadémia alatt igazán beleláthattam egy multi működésébe.
 
Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
Azt, hogy itt minden olyat csinálhatok egyben, amit külön-külön is nagyon szeretek. Szeretek írni, vágni, szervezni. Azért maradtam a Mokkában, és azért vállalom be a korán kelést, mert nagyon jól érzem itt magam; úgy érzem, megtaláltam a helyem a szerkesztőségben.
 
Mi a te szereped a szerkesztőségben?
A Mokkában gyakran én készítem az élő kapcsolásokat amit külön élvezek, nagyon örülök, hogy ezt legtöbbször rám bízzák. Egyre többször érzem úgy, hogy „hú ez most nagyon jó lett!” úgy gondolom, leginkább ez az én helyem a szerkesztőségben.
 

Nővéred, Mozsgán idén tanul nálunk. Te ajánlottad neki a TV2 Akadémiát?
Ő extrovertáltabb mint én, szeret képernyőn lenni, különböző műsorokban szerepelt már. Látta, hogy én milyen jól érzem itt magam, de én is javasoltam neki, hogy próbálja ki magát ő is.
 
Milyen a csapat?
A Mokka szerkesztőségben nagyjából egy korosztály vagyunk, így jól tudunk együttműködni, igazi barátságok is szövődtek köztünk úgy gondolom. Azért kemény ez a csapat, mert nagyon feszített a munka, átlag 10 órás meló biztosan kell ahhoz, hogy el tudjuk mondani, hogy a holnapi adás tényleg jól sikerült. Van, hogy reggel 6-tól este 7-8-ig vagyunk, talán ez érződhet néha rajtunk, ilyenkor feszültebbek vagyunk. Főleg a pénteki nap a kritikus, ilyenkor Bálinttal mindig benyomjuk a pénteki zenénket, hogy oldja a feszültséget. Sokszor azt sem tudom, hogy milyen nap van, mert egyik napról a másikra szervezünk, így egész nap a következő napban gondolkozol, könnyű összezavarodni.

Mit üzennél azoknak, akik most jelentkeznek a Mokkába gyakornoknak?
Kemény időszak vár rájuk, nagyon koncentrálniuk kell, hogy meg tudják mutatni magukat. Ezt az időt a karrierre kell szánni, amikor én jelentkeztem a Mokkába, azon a nyáron nem igazán volt nyaralás, barátok, azt a nyarat csakis ennek szenteltem.
 

Mit csinálsz szabadidődben?
Egyik legnagyobb hobbim a karaoke. Ének-zene tagozatos iskolába jártam, 12 éves koromban ismerkedett meg a nővérem a karaokeval, ami rögtön nagyon megtetszett nekem is, így később én is kipróbáltam. Természetesen az elején én is nagyon izgultam, de rájöttem, hogy ez egy tök jó stressz levezetés, nagyon befogadó a közönség, jó érzés így lazítani. Nővérem azóta ezzel foglalkozik, saját karaoke cége van, hozzájuk járok én is énekelni, ha szórakozni, lazítani szeretnék.
A másik nagy kedvencem a vágás, ezt a típusú „háttérmunka iránti szeretetet” talán apukámtól örököltem, aki televíziós rendező. 16 éves korom óta csinálom, nekem mindig tetszett a háttérmunka, szeretem ezt az alkotói folyamatot.


 

 

 

 

 

Magyarkuti Eszter

TV2 Akadémia gyakornok

2015. július 24. 13:40

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!