Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Tuka Nikoletta

Szerkesztő-riporter

Egyik szerkesztőségből a másikba, forgatásról forgatásra, mégis sikerült elcsípnem két riport között Tuka Nikolettát, aki "mínusz" 10 perc alatt elmesélte, hogyan került a TV2 Akadémiára, majd onnan hogyan járta be csaknem a TV2 összes szerkesztőségét.

Mesterségem címere: riporter

Kisgyerekkorom óta érdekel a média világa, de végül teljesen más vonalon, a BME műszaki menedzser szakán végeztem. Nővérem látta a TV2 Akadémia hirdetését, ő tanácsolta, hogy jelentkezzek szerkesztő-riporternek. Miután elindult az Akadémia minél több műsorban, szerkesztőségben ki akartam próbálni magam, így több helyen is gyakornokoskodtam, először az Áll az alku-ban.

Nagyon érdekes volt belelátni, hogyan zajlik egy ilyen forgatás, a stúdió munkák, már ott rengeteget tanultam és már akkor tudatosodott bennem, hogy a reál diplomám ellenére a médiában szeretnék dolgozni.

Az Áll az alku után az Ezek megőrültek! showműsorban segédkeztem, a szereplőket koordináltam. Itt szintén nagyon izgalmas volt belelátni, mi hogyan történik, hogy épül fel a műsor, a szereplők, műsorvezetők hogyan készülnek fel és hogyan dolgoznak. Nagy tapasztalat volt ez nekem szakmailag és emberileg is. Az is előfordult, hogy 16-20 órát dolgoztunk. Azt hiszem itt tanultam meg azt az alázatot és türelmet, amelynek mind a mai napig nagy hasznát veszem.

A következő gyakorlatomat a Tényekben töltöttem. Itt az utolsó hetekben már több interjút is készítettem. Majd innen kerültem a Mokkába, ahol három hónapot dolgoztam. Nagy sikerélmény volt, amikor először hagyták meg korrekció nélkül a felkonfomat, kérdéseimet.

Az Ezek megőrültek! második etapjában már segédszerkesztőnek kértek fel. A szereplőkkel készített interjúimat viszontláttam a TV-ben, ez volt a következő hatalmas lépés.

Az akadémia után az Aktívban kaptam lehetőséget. Vermes Krisztina volt a mentorom, aki rengeteget foglalkozott velem, majd három hónap után elengedte a kezemet és ezután egyedül VJ-ként dolgoztam, közel két évig. Megtanultam képekben gondolkozni, kérdezni. Az Aktívban neveltek riporterré. Bár a bulvártól eleinte megijedtem, de rengeteget köszönhetek ennek a műsornak, annyi mindent megtanultam ott, ami nélkül nem tudnék a Tényekben sem úgy teljesíteni, ahogyan szeretnék.

 
A Tények volt a nagy álmom, kezdettől tudtam, hogy a híradó az, ami a személyiségemhez és az érdeklődési körömhöz is a legjobban passzol. Így rögtön igent mondtam, amikor nagyjából két éve adódott a lehetőség, hogy itt dolgozhassak. Közben párhuzamosan mintegy fél évig az Aktívban is készítettem riportokat, de amikor egyre többet hívtak a hírműsorba beláttam, hogy a kettőt nem tudom együtt folytatni. Végül így lettem a Tények riportere, és ennek lassan 3 éve.

A szabadidőm tekintetében nálam is a család, barátok áll az első helyen. De ha éppen nem velük vagyok, akkor olvasni, jógázni és futni szeretek. Az igazi hobbim azonban már gyerekkorom óta a lovaglás. Egy baleset után két éve kezdtem el újra lovagolni. Most az a célom, hogy rajtengedélyt szerezzek és később díjlovagló versenyeken is induljak. Jelenleg heti egyszer járok lovagolni, de olyankor egy fél napot az istállóban töltök. Mivel az Alföldön, állatok között nőttem fel, az mindig olyan érzés mintha otthon lennék.

Úgy gondolom, nem létezik olyan, hogy egy riporter kész van. Hetente új helyzetekbe kerülök, emberileg és szakmailag mindig tanulok valami újat. Úgy érzem, bőven van még mit tanulnom ezen a területen.

Magyarkuti Eszter
TV2 Akadémia, gyakornok

2015. július 10. 13:35

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!