Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Kiss Ágnes

A tv2.hu onlánya

Aki egyszer megérzi a közösségi oldalak ízét, azt hamar beszippantja az online világ. Nem elég, hogy egy helyen mindent megkapunk a kapcsolatok ápolásán és a szórakozáson át, még a legfrissebb infókhoz is hozzájuthatunk. Köszönhető ez az olyan Facebook szerkesztőknek, akiknek fontos a közönség, akik mindig naprakészek, akik olyanok, mint Kiss Ágnes a TV2 online szerkesztőségéből.

Kiss Ági a TV2-nél töltött évei alatt több showműsor szerkesztőségében dolgozott, mielőtt végleg a Facebook és az online mellett köteleződött el. Az egész pedig a TV2 Akadémiával kezdődött, de neki is szüksége volt egy kis szülői inspirálásra ahhoz, hogy rálépjen arra a bizonyos útra…

Korábban ugyan dolgoztam egy hírügynökségnél, de az ott töltött idő nem volt elég arra, hogy teljes bizonyossággal állíthassam, hogy tényleg a médiában akarok dolgozni. Egyik este édesanyám látta az Akadémia felhívóját a tévében és rábeszélt, hogy jelentkezzek. Amikor megkaptam az értesítőt arról, hogy felvettek, el se akartam hinni. Ezután felpörögtek az események, alig egy hónappal a képzés megkezdése után már a Megasztár5 gyakornoka lettem. A 6 hetes gyakorlatom végül kitolódott és a teljes műsort végigcsináltam. Egy nagyon jó csapattal dolgozhattam együtt, közülük pedig sokan igaz barátaimmá váltak, akikre mai napig számíthatok.

A képzés befejezésével egyenes utad volt tovább?

Amikor véget ért a TV2 Akadémia felmerült a nagy kérdés, hogy hogyan tovább. Egyszer csak kaptam egy telefont, hogy az akkor induló A Nagy Duetthez keresnek szkriptelőt és rám gondoltak, ez lett a következő állomás. Az ÖsszeEsküvők stábjában kezdtem online szerkesztéssel foglalkozni. Facebookon és Twitteren követtem le a házban történt eseményeket, amit az elején a Rezidencia mellett kialakított szerkesztőségben folytattam, majd átkerültem a TV2 online szerkesztőségébe. Az ÖsszeEsküvők után lehetőséget kaptam, hogy tovább folytassam a munkám, mint közösségi média szerkesztő. Abban az időben egyre többen kezdtek el nyitni a közösségi oldalak felé, így számunkra is fontos volt, hogy ezen a platformon is minél szélesebb tömeghez érjünk el és növeljük az aktivitást.

A Facebook egyedüli felelőseként hogyan szerkeszted az oldalakat?

Általában videókat, képeket és műsorajánlókat posztolok. Mivel jelenleg tizenöt Facebook-oldalt kell napi szinten menedzselni, ezért egyedül már kevés vagyok a feladatok elvégzéséhez, így Simon Gábor kollégámmal együtt visszük a Facebookos teendőket. A szerkesztésben szabad kezet kapok, azonban alkalmazkodnom kell bizonyos szabályokhoz, illetve figyelembe kell vennem a követőink igényeit, akiknek egyébként a száma, már meghaladta 1,5 milliót.

A Rising Star az online szerkesztőséget nagyon erősen érinti, rengetegen és keményen dolgoztok rajta hétről hétre. Mi újat hozott számodra a Rising Star?

2014 júliusában lehetőséget kaptam, hogy a Rising Star online csapatában dolgozhassak közösségi média szerkesztőként, így a műsor Facebook, Instagram és Twitter oldalát is én működtetem. Az élő adással egyidőben a közösségi oldalakon folyamatosan lekövetem az eseményeket, így aki éppen nem tudja nézni a Rising Star-t a tévében, az a Facebookon, Instagramon és Twitteren is értesülhet a történésekről. A Rising Star Facebook-oldalát is napi szinten menedzselem, illetve igyekszem olyan tartalmakat is készíteni, amit csak ezen a felületen láthatnak a rajongók. A Rising Star nagyon megmozgatja az embereket a közösségi felületeinken, akik merik vállalni véleményüket az énekesekről, a műsorvezetőkről, a zsűriről, hol kulturált, hol kevésbé kulturált formában. Hogy a negatív, már-már sértő hozzászólásokat kiszűrjük, napi szinten kell monitorozni a kommenteket, ami sokszor elég hosszadalmas munka.

Te készíted a közösségi oldalra kikerülő extra tartalmakat is?

Igen, ebben is kreatívnak kell lenni, de szerencsére megkönnyíti a dolgomat Majka és Ördög Nóri. Mindig valami viccessel készülök, de sosem tudom előre, hogy mi lesz az. Az alkalom szüli az ötletet, és legtöbbször beválik. Majkával és Nórival nagyon könnyű együttdolgozni, igazi profik. Voltak olyan Facebook videók, amik különösen sikeresek lettek és más portálok, vagy újságok is átvették. Például, amikor Majka 400 szál tulipánnal kért bocsánatot Nóritól azért, ahogy a könyvében beszélt róla.

És mi a helyzet a versenyzőkkel? Az ő közösségi oldalukat is te kezeled?

Nem, a versenyzők kezelik a rajongói oldalukat. Mi csak figyeljük, hogy miket posztolnak és ha olyan a tartalom, akkor a Rising Star oldalán is megosztjuk.

 

Mi az, ami motivál és visz előre?

Nagyon kiterjedt a munkaköröm, ezért nem lehet beleunni. Nagyon lelkiismeretes és maximalista vagyok, komolyan veszem a munkámat. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen három év után is jó érzéssel jövök be reggelente és még mindig élvezem, amit csinálok. Egy nagyon jó csapattal dolgozom együtt, mindenben számíthatunk egymásra, nincs rivalizálás, nincsenek konfliktusok. Ahhoz pedig, hogy ilyen jól működünk együtt, nagyban hozzájárul Zsemlye Anita, a főszerkesztőnk, aki nagyon jól igazgat minket, törődik velünk és minden helyzetben ott áll mellettünk.

2015. február 3. 12:03

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!