Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

A kitartás bajnoka: Hajnal Gitta

A Telesport szerkesztő- riportere

Az nem volt kérdés, hogy helye van a szakmában. Olyan elszántsággal vetette bele magát a sportos életbe, hogy látszott, a céljai eléréséhez vezető úton, nincs akadály, amit ne ugrana át. Hajnal Gitta Európai Uniós pályázatokkal foglalkozott éppen, amikor úgy döntött, hogy belekóstol a sportriporteri szakmába is. És bár nem olyan gyorsan jöttek a lehetőségek, ahogy megérdemelte volna, ő bizony nem adta fel, mert hitt az álmaiban. Február elsejétől a TeleSport (MTVA) szerkesztője lett...

Azt mondtad, nem így tervezted a 2015-ös évet? Hanem?
Az új pályázatok beadását készítettük elő az év elején, már több egyeztetést folytattunk, ha nyernek a projektek, ki milyen részfeladatot fog vállalni. Tehát teljesen az új projektekre koncentráltam.

Ha két éve mondják azt neked, hogy a TeleSportban fogsz dolgozni?
Biztos, hogy kinevettem volna bárkit.


Milyen célokkal jöttél anno az Akadémiára?
Szeretem a sportot, érdekel a háttér, az egyéb járulékos infó. Imádom a sporteseményeket, ezért ezek mind motiváltak, hogy jelentkezzek és belevágjak. Egy percét sem bántam meg. Nagyon sokat tanultam, sok emberrel megismerkedtem és valódi barátokra leltem.


Igazi szervező típus vagy, ettől nem áll mesze a szerkesztés, sőt...
Ez így igaz, imádom a szervezést, a diplomám szakiránya is rendezvényszervező. Szerencsére volt lehetőségem ezen a területen is dolgozni, csupa pozitív élménnyel gazdagodtam, olykor stresszel fűszerezve, de minden pillanatát élveztem. Valóban a szerkesztő is az aznapi adások felelőse, tehát szervezi, egyezteti, hogy ki hova megy forgatni, illetve honnan lesz képünk, egyeztet a gyártással stb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Világesemény rajongó vagy, a mostani lehetőséged is így adódott, ha jól tudom...

Ez így igaz! Balogh Péter Dávidnak köszönhetem ezt a lehetőséget. Peti, a Magyar Kajak- Kenu Szövetség sajtófőnöke, akivel 2013-ban kerültem először kapcsolatba, amikor megkért, hogy készítsek egy interjút Kammerer Zoltánnal, majd 2014-ben is együtt dolgoztunk egy világkupán, majd az U23-as vb-n Szegeden. Mindkét alkalommal elégedett volt a munkámmal, ezért is gondolt rám, mikor kiderült, hogy a közmédiában átszervezik a sporthíreket és új emberekre is szükség van.

Nem is emlékszem, hogy volt-e olyan munka, lehetőség, amit elutasítottál volna. Te ismét bizonyítottad, hogy a hajtásnak, az elszántságnak meg lesz a gyümölcse.
Mindig is úgy voltam vele, hogy az álmainkat nem szabad feladni, előbb vagy utóbb mindent el lehet érni, csak kitartás és elszántság kérdése.


Gondolom, most már felfogtad a sikert, belépő a kezedben, szerződés aláírva. Mit kívánsz magadnak?

Azt kívánom, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, jó riportokat csináljak és minden adás, amiért majd felelni fogok, tökéletes legyen. Az első riportom már adásba került, nagyon jó érzés volt látni a nevem az alkotói listán:)


És mit üzensz az Akadémistáknak?
Azt kívánom nekik, hogy az álmaik váljanak valóra! Valamint, ha az útjukba kerül egy akadály, gond, probléma, vagy egy lehetőség, köszönjék meg a sorsnak, hogy mindig kitalál valamint az unalom ellen
 

Kolozsi Ildikó

2015. február 10. 10:07

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!