Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Turnai Bálint

Televíziós szerkesztő-riporter képzés után a Mokka szerkesztőségébe

Mesterségem címere: szerkesztő

Hogyan csöppentél a TV2 Akadémiáról a Mokka szerkesztőségébe?

2014 februárjában jelentkeztem a TV2 Akadémiára az utolsó utáni pillanatban, a pótfelvételi után, ezért külön felvételiztem és már aznap délután az első órán találtam magam. TV2 Akadémia maximálisan megadta azt, amire számítottam. Gyakorlati központú oktatást kaptam, nagyon sokat fejlődtem, rengeteg dologba beleláttam, sokat tanultam, soha nem fogom megbánni. Nem sokáig ültem ölbe tett kézzel, egy hónappal később március végén jelentkeztem a Mokka szerkesztőségébe szakmai gyakorlatra. Szerencsém volt, mert azonnal a nyári kitelepülés szervezésében vehettem részt. Jártuk az országot, április közepén már Balatonfüreden voltunk. Maximálisan meg voltak velünk elégedve, a szorgalmas munkánknak, elkötelezettségünknek köszönhetően sikerült megragadni harmad magammal - Bujtás Merdzsán és Szabó Marci Akadémista-társaimmal együtt - itt a Mokkában. Nagyon megszerettem a légkört, a társaságot. Hivatalosan tavaly szeptember 1-jétől vagyok a Mokka oszlopos tagja. Nagyon jól érzem magam itt, imádom a csapatot, a munkát.

Honnan érkeztél az Akadémiára, majd a szerkesztőségbe? Mindig is a kommunikációs pályán képzelted el magadat?

Igen is meg nem is. A szerkesztőség mellett a BGF Külkereskedelmi Karán nemzetközi gazdálkodás szakon, gazdaságdiplomácia szakirányon tanulok, végzős hallgatóként egy hónap múlva államvizsgázom. Fiatalabb koromban azonban nagy álmom volt a színészet, így 2010-ben első helyen a Színművészetire felvételiztem, de abban az évben nem sikerült bekerülnöm. A színészet már általános iskolás koromtól érdekelt. Részt vettem számos versmondó versenyen, majd később a Madách Imre Gimnázium amatőr színtársulatának tagjaként több színdarabban is szerepeltem. A „Szása” c. darabunkat hétszer adtuk elő a Centrál Színházban. Hobbim a színészet, nagyon foglalkoztat a külker és most itt vagyok segédszerkesztőként a Mokkában. Úgy gondolom, egy külkeres diploma mindig jól jön, de egyelőre nem erre szeretnék elindulni, a színészet, a média, a kommunikáció jobban érdekel.

Hogyan kapcsolódik a színészet a szerkesztői munkához?

Mindkettő kreatív munkakör. Úgy gondolom, hogy az előadói véna egy szerkesztőségben is jól jön. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a személyes sikereim a vendégekkel való kapcsolatfelvételben. A Mokkában naponta telefonálunk a riportalanyoknak. Határozottságomnak, és fellépésemnek köszönhetően 90-95 %-ban sikerül meggyőznöm őket, hogy bejöjjenek hozzánk. Erről azt kell még tudni, hogy én nagyon hangosan telefonálok, a többiek mindig azzal viccelődnek, hogy nekem már oviban is megafon volt a jelem. Soha nem voltam izgulós típus. néha eljátszom a gondolattal, hogy a kamera másik oldalán is kipróbálom magam, de egyelőre nagyon jól érzem magam itt a Mokkában. A szerkesztőségben is nagy szükség van a kreativitásra, nem könnyű mindig új ötletekkel előállni, napról napra összerakni egy két és fél órás műsort.


Milyen jó tanácsokat adnál a Mokkába jelentkező gyakornokoknak?

Ami elengedhetetlen: szorgalom, pontosság, plusz munka vállalása. Hozzá kellett szokni, hogy reggel 6:15-re kell érkezni. Rengeteg befektetett munkát, energiát követel, de megtérül. Korán érkeztünk, későn mentünk el, egyik napról a másikra tanultunk meg vágni. Ezekkel tisztában kell lennie annak, aki a Mokkát választja. Nagyon aranyosan fogadtak, hamar beloptuk magunkat a csapat szívébe, majd egyre komolyabb feladatokat kaptunk, egyre jobban megbíztak bennünk, ez nagyon jó érzés volt. A Mokka szerkesztőségében való gyakornokság nagyon jó referencia, pörgős munka, és bármilyen érdeklődési köröd van, politika, közélet, bulvár, ide minden kompatibilis.

Hogyan tovább?

Nagyon jól érzem itt magam. Nekem mindenem a sport, űztem is, foci, aikido, vízilabda, taibox. Nézni bármi jöhet, és kis tételben sajnos sportfogadok is. Titkos vágyálmom, hogy egyszer akár sportriporterként, sportkommentátorként is kipróbáljam magam. Jelenleg a Mokka és a tanulás mellett nem jut időm a sportra, de ha leállamvizsgázom, életem egyik legnyugodtabb nyara következik, és mindent bepótolok.

Sok sikert kívánunk Bálintnak a vizsgáihoz!

Magyarkuti Eszter
TV2 Akadémia, gyakornok


2015. május 15. 16:07

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!