2017-ben újra várunk!

A TV2 Akadémia 2009 óta indítja televíziós szerkesztő és riporter képzését, ahol a diákok első kézből, szakemberektől, a TV2-csoport legkiválóbb munkatársaitól tanulhatják meg a szerkesztői és riporteri munka minden titkát. Már 6 végzett televíziós szerkesztő- riporteri évfolyamot tudhatunk magunk mögött, és a képzés hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az itt végzett diákok közül sokan a TV2-nél, vagy más médiumoknál kaptak munkát. Róluk az Akadémisták a médiában és a Mesterségem címere menüpont alatt olvashatsz.

Az elméleti képzés mellett a TV2 Akadémia erősségét a gyakorlatorientáltsága biztosítja. Az elméleti alapozás után a képzésben résztvevők számára folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítunk a TV2 szerkesztőségeiben, vagy akár a TV2 számára készülő, külső gyártású produkciókban is, a szakmai tapasztalat és ismeretség birtokában pedig könnyebben mozognak a későbbiekben is a médiaszakmában. 

Tanáraink között olyan gyakorló médiaszakembereket tudhatunk, akik első kézből adják át elméleti ismereteiket és tapasztalataikat új trendekről a kereskedelmi televíziós tartalmi, elméleti területein.

A több éves sikerre alapozva döntött úgy a TV2 Akadémia vezetése, hogy bővíti képzési palettáját, együttműködő partnerek bevonásával a média különböző területeiről (print, online, sport), hogy biztosítsa a szakma legmegfelelőbb utánpótlását. Az intézményben a képzésben résztvevő médiumok – TV2 csoport, Mediaworks, DIGI Sport – legkiválóbb szakemberei oktatnak, adják át tudásukat.

 

A TV2 Akadémián 2014-től a már méltán népszerű szerkesztő-riporter képzés mellett műsorvezetőnek, sportriporternek és újságírónak is tanulhatnak azok, akik minket választanak. Újságírónak jelentkezők a print irányzat mellett, az online szerkesztőségek munkáját is megismerik, tovább az online televíziózásba is alkalmuk nyílik bepillantani és akár ebbe az irányba szakosodni. 

Műsorvezető képzésünk kiscsoportos, maximum 15 fős létszámmal indul. Ennek keretében a képzésben résztvevők olyan ismeretkre tesznek szert, amivel akár egy szerkesztőségben is megállják a helyüket, ugyanakkor magabiztos tudással rendelkeznek a műsorvezetésről és kamera előtti viselkedésről, kommunikációról. Az elméleti és gyakorlati oktatásban gyakorló műsorvezetők és főszerkesztőik, valamint a legsikeresebb TV2-n futó műsorok producerei adják át elméleti és gyakorlati tudásukat a jövő műsorvezetőinek.

A gyakorlatorientált kivitelézben a TV2 mellett együttműködő partnereink vannak segítségünkre, a sportriporter képzés esetében a DIGI Sport, az újságírás kapcsán pedig a Mediaworks biztosít szakmai bázist.

Sportriporter és újságíró képzésünk vezető tanára Kolozsi Ildikó. A gyakorlati vezető tanári szerepet Sipőcz József a DIGI Sport vezető szerkesztője tölti be. Az oktatásban a DIGI Sport szerkesztőségeinek olyan kollégái vesznek részt, mint Egri Viktor, Lózs István, vagy Bencsik Róbert.

Az újságíró képzésben a Mediaworks gyakorló újságírói közül kerülnek ki tanáraink. Az oktatásban Murányi András, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese, tv-kritikus, Sz. Nagy Tamás, a Nemzeti Sport Online főszerkesztője,Trencsényi Zoltán, a Népszabadság magazin főszerkesztője, Pető Péter, a Népszabadság újságírója,Kolossváry Balázs, a Blikk főszerkesztő-helyettese vesz részt.

A TV2 Akadémia 2016-ban két új képzéssel bővítette listáját. A jelentkezők immáron stúdiótechnikusnak illetve vágónak is tanulhatnak.
Stúdiótechnikus képzésünk vezető tanára Farkas Tamás. Vágó hallgatóink pedig olyan kiválóságoktól tanulhatnak, mint Bánki Andrea, Szép Andárs, Békés András és Lőczi Dániel.
 

További információkért kövesd a TV2 Akadémia híreit a legnagyobb közösségi oldalon is!