Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Országos Úszóbajnokság, Debrecen

Hajnal Gitta beszámolója

Mintha haza jöttem volna….
 

Ezzel a néhány szóval tudnám jellemezni az úszó országos bajokságot, amelynek a debreceni sportuszoda adott otthont június 26-29-ig. A négyből egy napon volt szerencsém részt venni a nem is akár hol, mint az ob sajtópáholyában, médiás akkreditációs kártyával a nyakamban. Némi nemű szervezést azért igényelt, hogy megvalósuljon, de ez egy külön sztori...
 

És elkezdődött….
 

A péntek délelőtti menetrend a következő volt: 50 női hát, 100 férfi hát, 50 férfi mell, 100 női pille, 200 férfi pille, 400 női gyors, 100 férfi gyors és a férfi 1500 méter.
 

Az előfutamokon, rajtkőre álltak a nagyágyúk is, természetesen mindenki szállította a hozzá fűzött reményeket, bejutottak a középdöntőkbe és a döntőkbe, amik már délután voltak.
 

A nap legnagyobb izgalommal várt fináléja egyértelműen a férfi 200 méter pillangóúszás volt. A nyolc induló között a rajtkövön állt az olimpiai bajnok, az Európa-bajnok és az ifjúsági olimpiai bajnok. A dél-afrikaiak olimpiai bajnokát, Chad Le Clost és az ötkarikás ezüstérmest, a szám Európa-bajnokát Cseh Lászlót is megelőzve a debreceni Biczó Bence győzött 1:56.00 perccel. A szingapúri ifjúsági olimpiai bajnok húszéves pillangózó az országos bajnoki címét megvédve a világranglista hetedik helyére ugrott, és bőven belül úszott a barcelonai világbajnoki részvételhez szükséges A szintidőn (1:57.03 p). Az éremátadás után a következőt nyilatkozta: „Úgy gondolom ez egy nagyon jó verseny volt, hiszen az olimpia bajnok és egy olimpiai ezüstérmes is a medencében volt, tehát itt volt a pillangóúszás krémje. A világbajnokságra előre tekintve, pedig ennél jobb időt szeretnék produkálni, mert maradt még ebben az úszásban.”
 

De nem csak Bencével sikerült fless interjút csinálnom, hanem Verrasztó Evelynnel és Financsek Gáborral is. Rajtuk kívül még nyilatkozott nekem- szerencsére több kérdésemre is válaszolt- Kapás Boglárka (ifjúsági olimpiai bajnok és Európa- bajnok), Olasz Anna (világ egyik legjobb hosszútávúszója) és dr. Szabó Tünde (aki ezüstkirálynő volt Egerszegi Krisztina mögött és nem mellesleg a Magyar Úszószövetség főtitkára).
 

Nos, nagyon röviden ez volt az én napom az országos bajokságon. Élveztem minden percét. Kezdetben még csak rajongója voltam ennek a sportágnak, de idővel a rajongás átcsapott imádattá majd szerelem lett belőle. És, hogy most már nem csak, mint néző, vagy holmi önkéntes vehettem rajta részt, hanem ott ülhettem azon a helyen, ahova mindig is vágytam. Igaz a döntők alatt a szó szoros értelmében nem ott voltam, hanem a Mix zónába, de akkor is. Ez az én világom, ebben érzem jól magam, az úszás számomra a number one.
 

2013. július 3. 15:45

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!