Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Budavári Édes Napok

Lehr Isabella tollából

A Budavári Palotában idén is megrendezésre került a IV. Édes Napok fesztivál, ahol az édesszájúak garantáltan megtalálták számításaikat. A rendezvényt színesítette, hogy egy látványkonyha keretén belül megrendezték a főzőshow-maratont a Gasztro-színpadon, ahol hazai sztárok csillogtatták meg főző vagy sütő képességüket, bebizonyítva, hogy nem csak a mikrofon, de a fakanál is jól áll a kezükben.

 

Első versenyzőként a TV2 oszlopos tagja, Tatár Csilla szerepelt, aki Kiss Sándor, profi séf segítségével egy epres-tárkonyos szósszal leöntött sajttortát készített el. Csilla elmondta, hogy olyannyira gasztro-guru, hogy ezzel kapcsolatban egy blogot is vezet az interneten, ahol régi családi recepteket is megoszt az olvasókkal. A Mokka műsorvezetőjétől megtudtuk, hogy rajong az édességekért, főleg az étcsokiért és a szufléért, amiket nem is von meg magától. Csilla ugyanakkor odafigyel az egészségére, de elmondása szerint a kemény diéta betartása nem az erőssége, ezért inkább a cukor helyett nyírfacukrot használ, és a tésztát is teljes kiőrlésűre cseréli. A stílusvadász műsorvezetője azt is elárulta, hogy inkább olyan ételeket szokott főzni, amelyek gyorsan elkészíthetőek, hiszen az időhiány az ő életében is egy nagy probléma. Így például nagy kedvenc vendégvárója a prosciutto olívabogyóval és a padlizsánkrém, de a különféle tésztákat sem tudja kihagyni az étrendjéből. A karácsonyi menü Csilláéknál ennél kalóriadúsabb, édesapja szokta megfőzni a halászlevet és a süllőt, anyukája pedig a „Mama tekercse” nevű csokis sütemény elkészítésével színesíti a szentesti vacsorát.

 

Csilla epres-tárkonyos sajttortája a nézők körében is nagy sikert aratott

Vastag Tamás is beadta a derekát, aki barackkal és pisztáciával megbolondított kenyeret varázsolt a közönség elé. A Sztárban sztár versenyzőjétől a konyhai feladatok sem állnak messze, hiszen Tomi gyakran szokott főzni akár magának vagy családjának. Az egészséges étkezést ő is próbálja betartani, ezért főleg húsokat és zöldségeket szokott fogyasztani a mindennapokban, a testmozgást pedig biciklizés formájában szokta kimeríteni. Ugyanakkor a fiatal énekes is szokott „bűnözni”, hiszen nem bír ellenállni a különféle nyalánkságoknak. Kedvence az étcsokoládé, de abból is inkább a magasabb kakaótartalmú verziót szereti. Az imént készített gyümölcskenyér nagyon közel áll Tomi szívéhez, ugyanis elmondása szerint ez a finomság a karácsonyi menü elengedhetetlen része a Vastag családnál. Az énekes ugyan nem akarta értékelni saját művét, mert úgy gondolta, hogy a nézők véleménye többet számít, de a kígyózó sor ékes bizonyítéka, hogy az X Faktor egykori versenyzője bizony jól szerepelt.


Dukai Regina ugyan csak látogatóként vett részt az Édes Napok rendezvényén, de köztudott, hogy a szőke szépség nagyon is szereti a hasát. Az énekesnő szabadnapját kihasználva néhány barátjával érkezett a Budavári Palotába, ahol megkóstolta a mangalicakolbászt és a sajtokat is. Bár az édességek közül Regina csak a laktózmentes termékeket fogyaszthatja, azért akadt olyan kiállító, aki a tejtermékekre érzékenyekre is gondolt. A Sztárban sztár versenyzőjének a csokiról először a bűnözés és az éjszakai nassolás jut eszébe, hiszen Regina elárulta, hogy hűtőjében mindig ott lapít a laktózmentes csoki, amiből éjjelente gyakran szokott csipegetni. Az egykori ezüstlány étkezésében nincs sok tudatosság, hiszen ebbe az életformába nehéz bármiféle rendszerességet is csempészni, így azt szokott enni, amit megkíván. Az énekesnő szerencsés alkat és nem hízékony, ezért bűntudat nélkül fogyasztja az ízesített étcsokikat vagy akár az anyukája által készített zserbót is. A sütemények közül inkább a habos finomságokat kedveli, és a tésztával készülteket pedig kevésbé. Természetesen a ma esti Sztárban sztárról is faggattuk Reginát, aki annyit elárulta, hogy nagyon izgalmas lesz a produkció, ahol Pharell Williams-et fogja megtestesíteni, és gyerekek is fognak szerepelni a show-ban.

Tomi sem panaszkodhatott a kóstolók hiányára

Sokak számára érdekesség lehet, hogy az édesség-fesztivál keretén belül megrendeztek egy divatbemutatót is, ami a „So Delicious Fashion-show” nevet kapta. A show főszervezőjét, Juhász Klaudiát faggattuk arról, hogyan öltött testet a gasztronómia és a divat.

„A bemutató apropója, hogy a Sofitel Budapestben megrendezésre kerül egy divat-és gasztronómia keverékéből álló kiállítás, és az Édes Napok pedig egy remek bevezető erre az eseményre. „ A divatshow lényege, hogy különféle tervezők ruháit prezentálják, és a darabokhoz pedig ahhoz illő süteményt készítettek el a divattervezők, természetesen mestercukrászok segítségével. A sütemények külalakja inkább a ruhák jellegét tükrözik, az ízük pedig a tervezők személyiségét próbálják visszaadni. A süteményeket a hétfőn induló Design-hét keretén belül lehet megkóstolni, illetve megvásárolni a Sofitel Budapestben.

Igazi ínyencség: Rákóczi túrós macaron 

 

Lehr Isabella

2014. október 7. 10:58





KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2018 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS







Üdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!