Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

TV2 Akadémia Joshival

Április 8-án, pénteken kilátogattunk a Kodolányi János Főiskolára, ahol műsorvezető szakos hallgatóinkat kérdezéstechnika órájukon leptük meg

Idő előtt érkeztünk meg a helyszínre, azonban néhány lelkes diák már megelőzött minket, akik a terem előtt érdeklődve várták, hogy ki tartja majd az órát.

Mikor belépett az ajtón a várva várt oktató, mindenki meglepődött, hisz korábban csak a televízió képernyőjéről ismerték Joshi Bharatot, aki nagyon elegánsan és pontosan érkezett.

Rögtön egy szokatlan kérdéssel, „Fáradtak vagytok?” indította kérdezéstechnika óráját, mellyel a kíváncsi csapat figyelmét egyből felkeltette. Ezt követően felvázolta nekik, hogy mi lesz az óra menete.

Joshi két interjúját vetítette le az este folyamán, amire a későbbi feladatok is épültek: az egyik Bálint Gazdával; a másik pedig a Happy Gang frontemberével, Mohával készült. A tanulók különböző feladatokat kaptak, mint például képzeljék magukat a riporter helyébe, milyen kérdéseket tennének fel először az interjúalanynak, stb. A feladatokat sikeresen meg is oldották. Csak úgy bombázták tanárukat a kérdéseikkel, ötleteikkel. Az órára az interaktivitás volt jellemző.

Joshi rengeteget sztorizott arról, hogy a pályán eltöltött évek során milyen különös helyzetekben találta magát. Mesélt a show- és riportműsorok kulisszatitkairól. Felhívta a figyelmet az első kérdés fontosságára, miszerint, ha jól indítunk egy beszélgetést, ha azonosulni tudunk a riportalannyal, ha működik a spontaneitás, akkor garantált a siker.

A hallgatók annyira lelkesen hallgatták az előadást, hogy még szünetet sem akartak tartani.

Azt már az Akadémiára induláskor biztosra vehettük, hogy a péntek esténket jó társaságban, kellemes hangulatban fogjuk tölteni, de ennyi érdekességre és újdonságra mi sem számítottunk.
Köszönjük, hogy ott lehettünk és reméljük, hamarosan egy másik óráról írhatjuk beszámolónkat.

 

2017. november 24. 15:22

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!