Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Gyakornokság a Nagy Duett című műsorban

2018 - Beszámoló

Szerkesztő-riporter szakos hallgatóink közül négyen betekintést nyerhettek  a Nagy Duett showműsor kulisszái mögé, ezáltal egy fantasztikus nyolc hetet tudhatnak a hátuk mögött. Kollmann Erik és Baumgartner Benita így vélekedtek:

 

"Gyakornokság a Nagy Duettnél:
A gyakorlatunkat Bretka Györgyi vezette, aki már közel 20 éve tevékenykedik a média, az utóbbi szűk évtizedben pedig a show műsorok világában. Az ő fiatalossága és vitalitása ösztönzőleg hatott a kihívásokhoz való hozzáállásra. Első alkalommal, amikor mennünk kellett a műsorba egy pénteki nap volt. A hét utolsó munkanapja fixen a próbák napja. Kezdésként bemutattak minket a szerkesztőség tagjainak, majd a stúdió munkatársainak és a zsűrinek. Megkaptuk a napi diszpó nevű „kisokost”, amely a nap forgatókönyve. Tartalmazta a szereplők érkezési sorrendjét és próbáik időpontját. Összesen 6-an dolgoztunk gyakornokként a műsor 8 hete alatt. Hetente 3 gyakornokkal tevékenykedett együtt a stáb, ezért minden második héten kellett mennünk. A teendőink közé tartozott a szereplők fogadása, öltözőjükbe, stylisthoz, sminkeshez, fodrászhoz, próbára, majd online interjúra kísérése a megadott időpontokra. Érdekes volt egy csapatot látni együtt és összedolgozni. Figyelni, ahogy az üres és „szürke” színpad, hogy válik produkcióról produkcióra, illetve egyik adásról a másikra, pompás és szemet gyönyörködtető alkotások színhelyévé. Valamennyi csapattag feladata ugyanolyan fontos, hierarchiától és munkakörtől függetlenül. Ugyanis hiába vagy a produkció feje vagy szerkesztő, ha például nem portozzák fel a szereplőt a színpadra lépés előtt, nem sminkelik ki, vagy hangosítási probléma merül fel, akkor a színpadon nem azt kapják a nézők, amit látni szeretnének. Ezért számít és fontos a legkisebbek munkája is a teljes sikerhez. Sok emberrel, személyiséggel és helyzettel találkoztam és ismerkedtem meg a műsor ideje alatt. Ezek kamatoztathatóak a munka világában és a magánéletben is. Én várom a folytatást."
-írta: Kollmann Erik


"Az első gyakornoki lehetőség, amire jelentkeztem, így nagy kíváncsisággal érkeztem a szerkesztőségbe. Már a műsor indulása előtti napokban elkezdődött a munka, így egy csütörtöki napon kezdődött számomra a duett. Minden szárazpróba és kamerapróba reggelén a szerkesztőségben kaptunk egy napi diszpót, ami alapján kísértük a szereplőket. Az első egy pár adás alkalmával keményebb odafigyelést igényelt a munka, hiszen meg kellet ismerni a szereplők kívánságait, szokásait és természetét, de a 4-5 adás közeledtével már kellemes és mókás hangulat volt érezhető a kulisszák mögött. Két adásban a színpadon is szerepeltünk és milyen érdekes, hogy pont annál a párosnál akiket mindig kísértem. Ő Tápai Szabina és Takács Nikolas párosa volt. A vasárnap vége mindig nagy izgalom volt, mert sosem akartam, hogy azoknak érjen véget a műsor akiket kísértem. Szerencsére a sminkbe a stylisthoz az onlinehoz mindig odaértek időben az énekesek, így azt érzem a nagy szelet egy kis részét én adtam hozzá. A nyertes páros arcát jó volt látni , de azt mikor ki kellett lépni nyolc hét után a stúdióból azt nem. De nagy boldogsággal tölt el, hogy részese lehettem ennek a csapatnak nyolc héten keresztül, és köszönöm a stáb tagjainak a nagyszerű élményeket és segítséget."
- írta: Baumgartner Benita

 


 

2018. június 14. 16:22

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!