Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

2015/16-os ÉVFOLYAM ÖSZTÖNDÍJASAI

TV2 AKADÉMIA

A féléves teljesítmény és a vizsgajegyek alapján az alábbi hallgatók részesültek mind erkölcsi, mind anyagi - elengedtük féléves tandíj befizetését - elismerésben a tavalyi, 2015-ös évben:

Televíziós szerkesztő-riporter szakon: Kelemen Szilvia Rita
Műsorvezető szakon: Mércse László Gergő
Újságíró szakon: Zováthi Domokos
Sportriporter szakon: Pollák Márton

Hallgatóinktól egy rövid bemutatkozást kértünk és helyzetjelentést az Akadémiával, az itteni tanulmányaikkal kapcsolatos terveikről:

Kelemen Szilvia Rita

Az elmúlt fél év hihetetlenül mozgalmasan telt és rengeteg dolgot tanulhattam a tanórákon, a jog útvesztőitől, a Jóban Rosszban stúdió több száz konnektorján át, egészen a gyártás összetett menetéig. A legnagyobb élmény azonban mégis az volt, hogy bekerülhettem az Aktív szerkesztőségébe gyakornokként. A gyakorlati tudás mellett olyan embereket ismerhettem meg, akiknek szakmai tudása és segítőkészsége nagy lökést adott a folytatáshoz. Nekik külön köszönöm, hogy nem engedtek az íróasztal mellett üldögélni és folyamatosan elláttak feladatokkal. Mindig emberekkel foglalkoztam és anyaként nem áll tőlem távol a nyüzsgés, az esetenként felfokozott tempó. Az időm nagy részét két kisfiammal töltöm, akik legalább akkora próbatétel elé állítanak mindennap, mint a szerkesztőség tagjai és az Akadémia tanárai.

 

Mércse László Gergő

Mint mindenki, én is világmegváltó, idealisztikus elképzelésekkel érkeztem a TV2 Akadémia műsorvezető szakára. Tisztában voltam azzal, hogy milyen hosszú és nem éppen problémamentes út áll előttem, ha erre a pályára lépek, hiszen helyi, illetve regionális szinten már egy ideje foglalkoztam kistérségi televíziózással és rádiózással is. Azt is tudtam, hogy műsorvezető szakosként sokszor fogok találkozni neves televíziós arcokkal, amihez megfelelő fegyelmezettségre kellett magamat inteni, hisz mégsem ugorhatok ki a bőrömből, ha beszélek két mondatot például Váczi Gergővel. Kisvárosból jöttem, vidékről, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, ahol száztíz százalékban el voltam szeparálva ettől az élettől, így amikor belecsöppentem, kicsit álomszerű volt nekem minden új tapasztalat. Korábban már volt szerencsém kisebb művészfilmek, és egy hosszabb lélegzetvételű nagyjátékfilm rendezéséhez is, melyekkel számomra szép eredményeket is elértem, egészen egy nemzetközi filmszemlén való szereplésig. Egyik legnagyobb büszkeségem az, hogy a párommal az egyik forgatás után találtunk egymásra és azóta is együtt vagyunk, még az Akadémián is. Nyárra közösen tervezzük egy TV2 Akadémiás film forgatását, amit a műsorvezető szakosokkal és szerkesztő riporterekkel együtt készítünk.

 

Zováthi Domokos

Azzal, hogy a TV2 Akadémiára kerültem, gyerekkori álmom egy kis lépéssel közelebb került, miszerint azzal foglalkozzam, amit szeretek, nevén nevezve: írással. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy sprint, hanem egy maraton és hosszú-hosszú még az út. A félév során, mind tudásom, mind látásmódom bővült, szélesedett. Tanáraim egytől egyig nagyon megértőek, nyitottak és segítőkészek voltak, csak köszönetet tudok mondani mindegyiküknek. Összességében nagyon örülök, hogy itt tanulhatok, hiszem, hogy valami szépet le fogok tenni egyszer az asztalra, legyen az egy könyv, egy jó riport, egy forgatókönyv, vagy egy reklámkampány. Hosszú távon két dolog foglalkoztat, szívesen dolgoznék "copywriter"-ként, illetve olyan újságíróként, riporterként, aki érdekes és hasznos interjúkat készít, amivel segíteni tudnék valamilyen módon az embereknek.

 

 

Pollák Márton

Úgy gondolom, hogy csak nyitott szívvel és nyitott lélekkel látunk és hallunk igazán! Azt hiszem, én ebből az eszméből kovácsoltam akadémiás sikereim egy részét. Kolozsi Ildikó, vezető tanárom pedig kitűnő partner volt abban, hogy ez a két, amúgy rendkívül makacs kapu nyitva is maradjon.
Ami leginkább motivált, az a tanulás és a fejlődés iránti vágy volt! Be szerettem volna bizonyítani magamnak, hogy így vagy úgy, de nekem helyem van ebben a szakmában. Szabadidőmben a labdarúgás nagy szerelmese vagyok, így legszívesebben focizom, vagy meccseket nézek. A focin kívül azonban a kézilabdát, a teniszt és az ökölvívást is érdeklődve figyelem. A magánéletemben a családomé és a legjobb barátomé a főszerep. Rajtuk kívül a kutyám, Max az, akiért élek halok!

 

 

2016. január 27. 10:36

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!