Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

2016/17-es ÉVFOLYAM ÖSZTÖNDÍJASAI

TV2 Akadémia

2016. első és második félévében az alábbi hallgatók nyerték el a TV2 Akadémia ösztöndíját


A féléves teljesítmény, vezető tanári értékelés, valamint az órai aktivitás alapján az alábbi hallgatók nyerték el a TV2 Akadémia első féléves ösztöndíját:

Televíziós szerkesztő-riporter szakon: Nagy Péter
Műsorvezető szakon: Dr. Köbli-Sík Viktória
Vágó szakon: Csiki László Péter
Sportriporter szakon: Domonkos Roland és Petz Gábor Olivér

Ezúton is gratulálunk nekik!

Egy rövid helyzetjelentést, összegző leírást kértünk a hallgatóktól az Akadémiával, a terveikkel illetve az eddig megszerzett tapasztalataikkal kapcsolatosan.

 

Nagy Péter

"A mai napig nem tudom elhinni, hogy én lettem az az egy, aki megkapta az ösztöndíjat a televíziós szerkesztő-riporter szakon. Ezúton is köszönöm még egyszer!
Sokszor dicsérem a TV2 Akadémia képzését, mert gyakorlat orientált. Azt szeretem, hogy az elméleti anyagokat át lehet ültetni a gyakorlatba, és így ki tudom magam próbálni egy-egy szituációban. Mint például amikor egy fesztiválon riportalanyok után vadásztam, vagy éppen az utca emberét kérdeztem egy provokatív témáról. Ez remek gyakorlat arra, hogy veszegessem a határaimat és legyőzzem a lámpalázam. Emellett mélyebben megismerkedtem a műsorok felépítésével, valamint a beszédtechnika óra segítségével csiszolhattam a beszéd stílusomon.
Az elmúlt fél évben a gyakornoki állásnak köszönhetően betekintést nyertem a reggeli televíziózásba. A gyakorlat befejeztével a kiváló minősítés azt bizonyítja, hogy sikeresen helyt álltam ebben a feladatban. Ezt követően sem álltam meg, hiszen jelenleg is a TV2 munkatársa vagyok főállásban. A Program- és kreatív igazgatóságon online szerkesztőként dolgozom. Mindez azt bizonyítja, hogy azonnal lecsapok a kínálkozó lehetőségekre, hiszen egyszer adódik ilyen az életben. Motivált vagyok és igyekszem száz százalékot nyújtani mindenben."

 

 

Dr. Köbli-Sík Viktória

"Hogy mit kaptam a TV2 Csoport TV2 Akadémiától?

Hitet. Esélyt. Teret. Családot.

Hitet arra, hogy merjek álmodni. Hogy kellő kitartással és szorgalommal a ’semmiből’ a legmerészebb álmokig is elvezethet az út. Megerősítést abban, hogy ha megvan bennem a szakma iránti alázat, igenis lehet helyem a TV2 Csoportnál.

A TV2 Akadémia számomra egy olyan szellemi alkotóműhely, amely esélyt ad arra, hogy a szakmai legkiválóbb mesterinek mutathassam meg a bennem élő „csiszolatlan gyémántot”. Az Akadémia szabad teret enged az alkotó növekedésnek és támogatást nyújt abban, hogy kemény munkával célt érhessek. Óriási szerencse és büszkeség számomra, hogy itt a tévés szakma legkiválóbb szakembereitől tanulhatok. Az osztályfőnökünk és a tanáraink óráról-órára, hónapról-hónapra olyan kivételes szakmai alázattal tanítanak bennünket, műsorvezető szakos hallgatókat, ami bevallom, először furcsa is volt. A tévéből, plakátokról, újságokból jól ismert sztárok… Mellérendelt, egyenrangú társként adják át a szakma minden fortélyát. Ráadásul ’Kolléga’-nak neveznek bennünket… A stúdióban és gyakorlati óráikon tapintható az a hatékony, pozitív energia, ahogyan át akarják adni nekünk mindazt a tudást és tapasztalatot, ami nekik már a verőereikben lüktet. A tanáraink igazi mentor típusú emberek. Az a céljuk, hogy ne pusztán ” jó” szakemberek legyünk. Hanem igazi profikká váljunk. Amikor sikerélményünk van, velünk örülnek. Ha pillanatnyi kudarc, pánik lesz úrrá rajtunk, nem engedik, hogy elkedvetlenedjünk. Megtanítanak bennünket arra, hogy igenis tudjuk kezelni a sikert és a kudarcot. Ami szerintem nagyon lényeges készség ebben a szakmában.
Mit kaptam még a TV2 Akadémiától?
A valahová tartozás pozitív élményét. Ahová jó megérkezni és ahonnan rossz elmenni. Ez egy nagy alkotó család itt, a Róna utcában. A „jót alkotni akarása” láthatatlanul vibrál bennünk és körülöttünk. Az épületben, a szerkesztőségekben, a vezérlőben, a stúdiókban, a folyosón. De szerintem még a szendvicsekben is a büfében :) Jó érzés ide tartozni.

És akkor ezek után, mit jelent nekem a TV2 Akadémia MŰSORVEZETŐ szakos ösztöndíja?
Sokkal többet, mintsem azt szavakkal ki tudnám fejezni. Három évesen a csengerújfalusi szilvafánk tövében, a kisházamban határoztam el, hogy műsorvezető leszek. Éppen Zsuzsi babám haját fésülgettem. Sok minden történt 35 év alatt, de ezzel az elismeréssel egy újabb impulzust kaptam arra, hogy az elindult úton rendületlenül meneteljek tovább. Azért, hogy amikor itt az ideje, célt érhessek. És a TV2 Csoport erős, kreatív alkotó csapatát a TV2 Akadémián megszerzett tapasztalatommal, szorgalmammal és szakmai alázatommal tovább erősíthessem. "
 

 

Csiki László Péter

"Korábban hosszú évekig egy kisvárosi televízió munkatársa voltam, ahol sikerült megszereznem azt a tudást és rutint, ami bátorságot adott ahhoz, hogy jelentkezzek a képzésre. Decemberben láttam meg a reklámot és tudtam, nekem ott a helyem. Idén januárban fel is költöztem Budapestre, miután beadtam a jelentkezésemet a vágó szakra. Már a felsőfokú tanulmányaim alatt fogalmazódott meg bennem az álom, hogy egyszer talán eljutok egy országos televízió kapujáig. És be is léphetek rajta. Ez 10 éve történt. És ha nagyon akarjuk, az álmok valóra válnak. De a tuti recepthez szükséges még az alázat, szorgalom, kitartás. Ezek nélkül az álom csak álom marad.

A képzésen rengeteg eddig számomra ismeretlen gyakorlati fogást és praktikát tanultunk és tapasztaltunk meg. Rengeteg szakembert ismertünk meg, akik készségesen segítenek mind a mai napig. Egy pillanatra sem hagynak minket magunkra, ha valamit nem értünk vagy még szeretnénk gyakorolni egy adott munkafázist.

A gyakorlati idő alatt egy ekkora televíziónál örök élmény marad, amikor a részévé válsz egy hatalmas rendszernek. Mikor bekerülsz a vérkeringésbe. Ahol mindenkinek megvan a feladata, de igazi sikert csak a többiekkel együtt érhet el. Itt a csapatmunka percről percre tapintható. És jó ennek a csapatnak a részévé válni. Fantasztikus érzés, amikor az ember az eddig csak a televízió képernyőjén látott vagy csak a stáblistán felsorolt nőkkel és férfiakkal együtt dolgozhat. Ráadásul már ekkor 100%-ban partnernek tekintik az akadémistát, mintha évek óta együtt dolgoznánk. De mesélhetném azt is, hogy milyen érzés az, amikor az éppen befejezett aktuális munkádat pár perc múlva egy ország látja. Amikor csak te tudod, hogy azt és azt a vágóképet az anyag elejére akartad tenni, de a végére jobban illett. Amikor egy fölfelé tartott hüvelykujj jelzi számodra, hogy az adott anyag időre és precízen elkészült. Amikor egy hosszú és fárasztó gyakorlati nap után mosollyal az arcodon nyugtázod, hogy holnap megint jövök.

További tervem természetesen a szakmában való elhelyezkedés. Tudásom további gyarapítása. Bárhogy is alakul a sorsom, ezek a hónapok nagyon sokat adnak a szakmai képzettségemhez melyet köszönök a képzésben részt vevő összes dolgozónak."
 

 

Domonkos Roland

"Jelentkezésem alapvető motivációját az adta, hogy már 7-8 éves korom óta a sport körül forog az életem. Elsőként a labdarúgás volt az amit nagyon megszerettem, de azóta már több más sportág is csatlakozott ehhez, pl a kosárlabda amit most már több mint egy évtizede én magam is űzök. Rengeteg sportműsort szoktam nézni, és egy idő után megfogalmazódott bennem, hogy szeretném megismerni úgymond testközelből a „hogyan készül” részét is annak, amit a televízióban látok.

Ezen előzmények után adtam be a jelentkezésemet az Akadémiára, és rengeteg új élménnyel lettem gazdagabb. Eljutottam olyan helyekre mint pl a Digi Sport szerkesztősége, a Sport TV Harmadik félidő című műsora vagy a Judo GP, - hogy csak néhányat említsek -, emellett pedig a változatos elméleti és gyakorlati órák is segítettek abban, hogy minél több területet megismerjek és ki is próbálhassam magam. Azt hiszem nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogy aki jelentkezik erre a szakra annak elsőként a kommentátor foglalkozás jut eszébe, de ahogy halad előre az idő, úgy derül ki egyre inkább, hogy mennyire szerteágazó ez a szakma.

Azt tudom tehát tanácsolni a jövő Akadémistáinak, hogy legyen ugyan elképzelésük arra vonatkozóan, hogy mit szeretnének, de ne zárkózzanak el attól se, hogy esetleg másik területen érvényesüljenek ahhoz képest mint amit eredetileg gondoltak. Sok lehetőség van, és a több lábon állás nem lesz hátrány."

 

 

Petz Gábor Olivér

Először is köszönöm szépen Kolozsi Ildi vezető tanáromnak és a TV2 Akadémiának, hogy rám (is) esett a választásuk az ösztöndíjat illetően. Másodsorban gratulálni szeretnék a többi nyertesnek, különösképpen csoporttársamnak, Domonkos Rolandnak.

Amikor beiratkoztam a képzésre, azért jöttem ide, hogy tanuljak, elvégezzem a feladatokat, és a lehető legtöbbre vigyem a szakmában. Úgy érzem, hogy ez az első félévben sikerült, ráadásul úgy, hogy minden percét nagyon élveztem. Szerintem, ha valaki kiemelkedő akar lenni valamiben, akkor elengedhetetlen, hogy legyen benne szeretet és szenvedély az iránt, amit csinál.

Aki jelentkezik ide, az szereti a sportot és érdekli a média, de nem feltétlenül lesz mindenkiből sportriporter vagy kommentátor. Az első félévben az órákon és azok között sokféle gyakorlatot végeztünk el, ami segíthetett körvonalazni, hogy ki miben tehetséges. Van, aki zseniálisan bánik a szavakkal. Van, aki nem esik pánikba, ha egy kamerába kell beszélnie. Olyan is jár hozzánk, aki lexikonokat dug a párnája alá és mindig minden statisztikát rá tud vágni. Mondanom sem kell: egy jó csapatban mindhárom típusból kell lennie.

E gondolatok mentén két tanácsot fogalmaznék meg a leendő Akadémistáknak. Tegyetek bele legalább annyi időt és energiát a kurzusba, amennyit elégnek éreztek, hogy kiderüljön, Ti miben vagytok jók. Ha ez megvan, akkor érvényesüljetek azzal, ami megy, és dolgozzatok azon, ami kevésbé, hiszen a sokoldalúság mindig komoly előny a munkaerőpiacon!

1. Selfie Csisztu Zsuzsával. Az ő előadása tetszett a legjobban a meghívott vendégek közül.
2. Esélylatolgatás Lőrinc Antallal a pécsi Kossuth téren a Magyarország-Izland Eb-csoportmeccs előtt.
3. A látszat csal; Benedek Tibort nem tudtuk elérni a DIGI Sportos szakmai gyakorlatom legelső napján.

 

 

Kiváló teljesítményük és az egész éves munkájuk alapján több hallgató is elnyerte a 2. félévben az Akadémia Ösztöndíját.

Televíziós szerkesztő-riporter képzésen megosztva: Jenei Zsuzsa és Kelemen Karolina Teréz

Műsorvezető képzésen megosztva: Petőcz Orsolya és Regényi Roland

Sportriporter képzésen szintén megosztva: Antalics Ádám és Müller Béla

Vágó képzésen: Bányai Zsófia2016. augusztus 18. 9:45

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!