Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Mongyi Nikolett

A Blikk újságírója

Amikor szerelmes lettem...

Elképesztő, varázslatos, inspiráló… Talán ezekkel a szavakkal tudnám legjobban kifejezni azt az érzést, és az emlékeket, amiket a TV2 Akadémiától kaptam.

Kezdetben féltem, sőt, rettegtem attól, mi vár majd rám – kis faluból jöttem, ahol az „újságíró” szinte elérhetetlen fogalomként honol, és az ott élők azt hiszik, csak külföldön léteznek, mint a varázsmanók, ja meg a tv-ben. Na igen! A tévé… Az egyik alkalommal, mikor éppen nem azon törtem a fejem, hogy melyik oldalamra forduljak át az ágyban, megjelent a képernyőn az akadémia reklámszövege. Felfigyeltem rá, majd nyugtáztam a lehetetlent. Második alkalommal utána is néztem.

Legközelebb már ott vacogtam az írásbelin a nevemen gondolkozva – hiszen azt is a beadandó lapra kellett írni. Igazi csoda, hogy eszembe jutott. Kilépve, azt éreztem, hogy nem sikerült. Két hét múlva jött egy e-mail, ami bizonygatta nekem (többszöri elolvasásra sem hittem), hogy várnak szóbeli felmérésre is. Lehetetlen. A kis falusi lány, beáll a külföldiek és a manók közé? Természetesen ott volt a helyem, a beszélgetés fájdalmasan izgalmas volt. Sehol máshol nem akartam lenni, csak is ott. Ahogy a kanapén üldögéltem a társaimmal, az első óra megkezdése előtt, nem tudtam másra gondolni csak arra, hogy ez döbbenetes, fel fogok ébredni.

Aztán beszippantott teljesen. Olyan világeseményeken jártam, amikről nem is sejtettem, hogy léteznek. Szerelmes lettem. Olyan tanárok tanítanak minket, akikre a „jó” vagy a „csodálatos” jelző szinte sértés lenne, ha kimondanám. Ők a legjobbak! Azonban a rettegés nem múlt el, féltem minden percben, mikor lesz vége a mesémnek. Aztán pislogtam kettőt, „összecsaptam a piros cipőcskémet”, és már a Blikk ajtajában álltam. Idegesnek kellett volna lennem, igazán félnem kellett volna. De elmúlt, éreztem, hogy itt kell lennem, ide tartozom

.

Kíváncsiak vagytok, mi lesz a hősnőnk sorsa?
Nos, én is. Higgyétek el, ha igazán akarjátok, semmi nem tudja elvenni tőletek, azt, amivé a TV2 Akadémián váltok. Ha szerencsétek van, nem szakmát találtok, hanem hivatást. Én már megtaláltam. Elképesztő? Varázslatos? Inspiráló? Amilyen egy igazi szerelem!

2016. november 3. 14:05

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!