Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Müller Béla

17. FINA Úszó Vb-t szervező cég munkatársa

Kommentálástól a vágásig


Gyerekkori álomként indult, és felnőttkori álomként valósul meg a szakma előttem. Idén, 2016-ban hatalmas változásoknak köszönhetően újraterveztem egy-két aspektusát az életemnek és kipróbáltam magam egy teljesen ismeretlen területen. A TV2 Akadémia hirdetése jókor, jó helyen talált meg és a felvételi körök után bent voltam.

„Kommentátor szeretnék lenni, TV-ben dolgozni” - jelentettem ki akkoriban.

Elkezdődött a képzés és ismertebbnél ismertebb, szakmájukban a legjobb emberek tartottak órát. Kezdett körvonalazódni bennem, hogy mi nem szeretnék lenni a következőkben. Jött a tavasz, egyre több és több sportesemény, ahol a sportriporteri képzés vezetőjének köszönhetően mi is kipróbálhattuk magunkat különböző szerepkörökben. Az én első megbízatásom a Kézilabda Női FINAL4 budapesti, kétnapos eseménye volt. Az Európai Kézilabda Szövetség egyik vezetőjének voltam személyi asszisztense. Itt inkább fordítások, eredményközlés volt a fő szál.

A második alkalom a Férfi Vízilabda FINAL6 budapesti döntője volt. Nem is akármilyen szerepben kellett helyt állnom. Helyszíni speaker voltam, 8000 sportra és sikerre éhes fan előtt. Görög, horvát, olasz, spanyol és két magyar szurkolótábort próbáltunk információkkal ellátni, valamit szórakoztatni. Élek még, tehát sikerként tekintek vissza arra a pár napra.

A bridge nevű kártyajáték bizonyára nem sok embernek emeli a vérnyomását. De mi végig forgattunk az 53. Bridge Európa-bajnokságon és minden anyagunk elérhető a világhálón. Ráadásként, tíz napig a Groupama Arénában ettünk, ittunk, dolgoztunk, mulattunk. A labdarúgó Eb mindeközben a „háttérben” folyt. Egy erre szakosodott, több ezer ember által kedvelt oldalra ugyanakkor csak írtam, írtam és írtam. Ez is „fun” és még sincs este.

Mivel a médiában dolgozó ember élete nem mindig leányálom, a nyári pihenés és szabad hétvége olykor csak délibáb. Az előző bekezdésben említett sportesemény ideje alatt, két napra még Balatonfüredre is leugrottunk az ott megrendezett hosszútáv úszó világkupa miatt. Sajtóközpontosként kiszolgáltuk az újságírók szakmai igényeit és írásos anyagokat gyártottunk folyamatosan.

Visszatérve a leányálomhoz, azért a Strandkézilabda Világbajnokság már inkább testesített meg egy álmot. Strandidő, szép nők, urak. A media centerben vittük ott is és a nemzetközi valamint a hazai sajtósokkal dolgozhattam együtt és még a közös bulizás is belefért.

De ez az év a riói ötkarikás játékokról szólt a sport világában. Lehetőségem adódott az m4sport.hu-t szerkesztő csapat tagjává válni. Éjszakázás, cikkek írása, mind a 16 olimpiai csatorna követése, interjúk készítése. Enyhén kimerítő, de megéri. Szász Emese aranyáról írni, utolsó pontját és a vele készített interjút kivágatni pedig olyan érzés, mintha az én nyakamba is egy aranyérmet raktak volna.

Hogy mi lesz a következő év durranása a világban és Magyarországon is? Hát a 17. FINA Úszó Világbajnokság, melyet idehaza rendeznek. Ezt pedig egy cég bonyolítja le, ahol a média csoport tagjaként én is részesévé válok a szervezésnek és a lebonyolításnak.

Ezt az eredménysort sajnos nem mindenki tudhatja magáénak. Kitartás, akarat valamint tanulni vágyás és fejlődés mindenképpen kellenek hozzá. Muszáj élni a lehetőségekkel és megfogadni a hozzáértő emberek tanácsait, különben az egész elveszhet egy perc alatt. Így jutottam el a videók vágásáig. Magamtól, internetről kezdtem elsajátítani a praktikákat és bár nem tervezem, hogy csak ezzel foglalkozzak, de az ember sosem lehet eléggé sokrétű.


 

2016. november 7. 14:10

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!