Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Lenkó Patrick

A Blikk újságírója

Lélegezz velünk együtt...

Ha nem tudsz úszni, akkor elsüllyedtél abban a bizonyos mély vízben. Szeretnél elhelyezkedni a médiában? Egyszerű a képlet: úsznod kell ebben a közegben, sőt olykor elengedhetetlen az is, hogy személyiségfejlődésen menj át, amire csak egy éved van! Erre képez ki a TV2 Akadémia és formál kész szakemberré, hogy az idő múlásával a kívánt médiumnál csak Te magad alakítsd az életedet, az utad és a sorsod...

Szürke „kisfiú”-ként érkeztem a TV2 Akadémia felvételijére egy kisebb média tapasztalattal a hátam mögött. Már ekkor bennem volt a belső késztetés, hogy itt kell lennem, be kell bizonyítanom: igen, ez a pálya való nekem! A teszt írása közben csak azon kattogott az agyam, hogy egyszer sportriporter és újságíró leszek. Megvalósítom! Cidri hangulat lett úrrá rajtam a felvételi megírása után, de mégis a félelmemet leküzdve odakerültem, ahová szerettem volna – nyitva állt előttem a TV2 Akadémia ajtaja. Azonban a siker kulcsa nálam van, azzal csak én nyitogathatok ajtókat lépésről-lépésre.

A sikeres felvételi után az előadások, gyakorlati órák ráébresztettek arra, hogy ez igen kőkemény melós munka lesz és én vagyok a mókuskerékben a mókus, aki teszi-veszi a dolgát, mint egy szorgos hangya kitartóan. Magamon érzem mostanság, hogy személyiségfejlődésen mentem keresztül: űzöm-hajtom magam nagy motivációval, kitartóbb vagyok és nem riadok el egy esetleges nehezebb feladattól sem. Ez az én életem, ilyenre formálódtam.

Kitartásomnak és szorgalmamnak hála, egy szép tavaszi napon az „átkozott Facebook” pittyegésére ébredtem. Vezetőtanárom, Kolozsi Ildikó ajánlata ébresztett, a Blikkhez embert keresnek. Álmodom, vagy ez tényleg a valóság? Pedig nemrég fordultam jobbra, a sarokba, ahol olyan jókat szoktam álmodni. Nem, kérem szépen ez a kőkemény realisztika!

A valóság és tudat, hogy a Blikknél dolgozhatok a megvalósult álom, amit önerőből tettem. Kellő energiával, alázattal és szorgalommal kinyílt az az ajtó, hiszen a siker kulcsa nálam volt. Az ajtón túl pedig egy „égi hang” csak ennyit mondott: „lélegezz velünk együtt”! Megtaláltam a számításaimat és olykor a nehéz feladatok közt is az örömömet lelem, mivel ezt szerettem volna csinálni világéletemben. Jeles eseményekre eljuthattam, és juthatok el a közeljövőben is, sőt híres személyekkel találkozhatok, akik mindig barátságos hangnemben közelítettek felém, nyíltak meg. Még akkor is, ha Blikkről van szó – hiszen ők is csak emberek!

Szeretem csinálni, azt amibe belecsöppentem – a mindennapi körforgás, kihívások tömkelege és a hajtás magával ragadt. Akarom csinálni! Tovább és tovább azon a bizonyos úton előre, mindennap újakat tanulok és fejlesztem magamat, ami a TV2 Akadémia nélkül nem jöhetett volna létre.

Örök mottóm és útravalóm Nektek: nem az Akadémiának tanulsz, hanem magadnak és bármennyire is mély a víz, neked kell úsznod!
 

2016. november 9. 10:35

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!