Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Orbán Gábor

Minta a jövő kommentátorai előtt

Amikor az álmok valóra vállnak

 

Már kisgyerekként magába szippantott a sport, hol drámai, hol tragikus, mégis minden formájának magával ragadó világa. Egymásnak feszülnek a sportemberek, a modern kor gladiátorai, sokszor testi épségüket sem féltve azért, hogy egy-egy önfeláldozó sikerrel a maguk módján nyomot hagyhassanak a történelemben. Bár volt szerencsém több ágát versenyszerűen űzni, a különböző mérkőzések külső szemlélőként való követésében is nagy örömömet leltem. Kezdetben fogalmam sem volt arról, hogy hány és hány ember munkájának gyümölcse az a pár röpke óra, ami egy rövid időre akár nézők tízezreit csalogatja ki a lelátókra, csarnokokba, a televíziók előtt ülő milliókról nem is beszélve. Az élet valamennyi területén, így a sportkommentátorok világában is találkozhatunk olyan kiemelkedő magyar egyéniségekkel, akiknek munkássága példaként állhat a következő generációk előtt.

Minden embernek vannak céljai, kinek kisebbek, kinek nagyobbak. Ezek bár lehetnek nagyon eltérőek, abban mind megegyeznek, hogy valamilyen cselekvést kívánnak meg az egyéntől. Az én célom az volt, hogy a hobbim lehessen a hivatásom. Tudtam, ha olyan munkát választok, amit szeretek, soha nem kell majd „dolgoznom”. Ezért döntöttem úgy, hogy sportkommentátor és televíziós műsorvezető, riporter szeretnék lenni. Bár voltak, akik támogattak, többen mégis úgy gondolták, hogy irreális célt tűztem ki magam elé. Az első lépés mindig a legnehezebb, szokták mondani. De ha meglépi az ember ezt az első kis lépcsőt, akkor találkozhat olyan híres emberekkel, akik már nyomot hagytak a történelemben, mint a 2005-ös aranylabdás brazil zsonglőr Ronaldinho Gaucho.

Ezek a rendezvények jó példat állhatnak előttünk, tanúsítva, hogy áldozatos munkával ilyen rövid idő alatt is milyen sikereket lehet elérni, mennyi tapasztalatot lehet szerezni, és mennyi embert lehet megismerni. Tisztában vagyok vele, hogy bár nagy célokat tűztem ki magam elé, megkaptam a lehetőséget, hogy kemény munkával és alázattal egyszer majd elérjek az utam végére: nyomot hagyni a magyar sportszerető emberek emlékezetében.

 

2017. január 9. 11:39

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!