Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

HEDERMAN STELLA

A Mokka szerkesztőségének tagja

2015. január. Pontosan nem tudom hányadika és azt sem tudom milyen nap volt, amikor valamilyen „véletlen” folytán, az akkor végzett TV2 Akadémia Műsorvezető szakos hallgatóinak vizsga adásukra bukkantam. Végignéztem az össze videót és azt mondtam: „Bárcsak…”majd azt: Én is akarom, ott akarok ülni jövő januárban a Fem3 CAFÉ stúdiójában, műsorvezetőként.

Jelentkeztem és felvettek.

Emlékszem az e-mailre, amiben az állt: MEGFELELT! Remegő kézzel nyitottam meg a levelet és előtte azt mondtam: "Jajh Istenem segíts, hogy sikerüljön".
Mérhetetlen boldogságot éreztem és persze hálát!

Emlékszem az első órára. Óriási lelkesedéssel, csillogó szemekkel és hatalmas ambícióval ültünk bent a vetítőteremben. Majd végigjártuk a szerkesztőségeket és a stúdiókat és azt mondtuk: "Azta, de jó, hogy itt lehetünk!"
Emlékszem az első megmérettetésre, az első kritikára, dicséretre és az első nagyot nyelős izgulásomra, miként műsort vezetek.

Az Akadémián megtanultuk, hogyan kérdezzünk úgy, hogy arra ne 1-2 szavas választ kapjunk az interjúalanytól. Tanultunk a felkészültség, a tájékozódás fontosságáról és arról, hogy mindig hitelesek és ön azonosak legyünk. Megtanultuk a helyes levegővételt, a hangsúlyozást és a tiszta beszédet. Megtapasztaltuk, hogy a hírolvasás közel sem olyan könnyű, mint amilyennek gondoltuk, a felkonf írásnál pedig előjött a jól ismert mondás, miszerint, a kevesebb néha több.

Ha tőlem bárki megkérdezi, hogy mit kaptam az Akadémiától, azt mondom: LEHETŐSÉGET!
Lehetőséget arra, hogy valóra váltsam a gyerekkori álmom. Lehetőséget arra, hogy műsorvezető székben, kamerák kereszttűzében olvassam a híreket. Lehetőséget, hogy kapcsolatokat építsek ki, megismerjék a nevem, hogy nyitott szemmel járva figyeljek, tanuljak és megjegyezzem a látottakat és hallottakat. Egy élmény volt a random időjárás jelentés, az Aktív műsorvezetése, a Mokka stúdiójában az interjú készítés és az én szinte mindig mosolygós arcomnak kihívás volt a Tények hírolvasása. Lehetőséget kaptunk arra, hogy bármikor beléphessünk a TV2 épületébe, beleláthassunk a műsorok készítésébe és természetesen részt is vehessünk benne.

Amikor felvettek az Akadémiára, nekem senki nem ígért állást a TV2-nél. Csak lehetőséget. Én pedig éltem vele. Így 2016. augusztus elsejétől már főállásban veszek részt a TV2 Mokka, reggeli műsor szerkesztésében. Még be sem fejeztem az Akadémiát, de a magamnak felállított célt teljesítettem.
Így büszkén, boldogsággal töltve mondom, hogy hálás vagyok a TV2 Akadémiának. Kinyitották az ajtót, én pedig besétáltam rajta.

Most pedig izgatottan, ambícióval és lelkesedéssel várom az én vizsgámat. Azt a dátumot, azt, napot pedig már kizárt, hogy elfelejtsem!
Mindent köszönök!
 

 

2017. december 7. 10:31

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!