Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Rólunk

       

A TV2 Akadémia 2009 óta indítja televíziós szerkesztő-riporter képzését, ahol a diákok első kézből a TV2-csoport legkiválóbb munkatársaitól és külsős óraadó tanárainktól tanulhatják meg a szerkesztői és riporteri munka csínnyát-bínnyát. Már 8 végzett televíziós szerkesztő- riporteri évfolyamot tudhatunk magunk mögött, és a képzés hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az itt végzett diákok közül sokan a TV2-nél, vagy más médiumoknál kaptak munkát. Róluk az Arcíhvum - Akadémisták a médiában és a Mesterségem címere menüpont alatt olvashatsz.

Az elméleti képzés mellett a TV2 Akadémia erősségét a gyakorlatorientáltság biztosítja. Az elméleti alapozás után a képzésben résztvevők számára folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítunk a TV2 különböző szerkesztőségeiben, vagy akár a TV2 számára készülő, külső gyártású produkciókban is. A szakmai tapasztalat és ismeretség birtokában pedig könnyebben mozognak majd a későbbiekben a médiaszakmában.

Tanáraink között olyan gyakorló médiaszakembereket tudhatunk, akik első kézből adják át elméleti ismereteiket és tapasztalataikat új trendekről, a kereskedelmi televíziós tartalmi, elméleti területein.

A több éves sikerre alapozva döntött úgy a TV2 Akadémia vezetése, hogy bővíti képzési palettáját, együttműködő partnerek bevonásával a média különböző területeiről (print, online, sport), hogy biztosítsa a szakma legmegfelelőbb utánpótlását. Az intézményben a képzésben résztvevő médiumok – TV2 Média Csoport, DIGI Sport – legkiválóbb szakemberei oktatnak, adják át tudásukat.

 

 

A TV2 Akadémián 2014-től a már méltán népszerű szerkesztő-riporter képzés mellett műsorvezetőnek, sportriporternek és újságírónak is tanulhatnak azok, akik minket választanak. Újságírónak jelentkezők a print irányzat mellett, az online szerkesztőségek munkáját is megismerik, tovább az online televíziózásba is alkalmuk nyílik bepillantani és akár ebbe az irányba szakosodni.

Műsorvezető képzésünk kiscsoportos, maximum 18 fős létszámmal indul. Ennek keretében a képzésben résztvevők olyan ismeretekre tesznek szert, amivel akár egy szerkesztőségben is megállják a helyüket, ugyanakkor magabiztos tudással rendelkeznek a műsorvezetésről és kamera előtti viselkedésről, kommunikációról. Az elméleti és gyakorlati oktatásban gyakorló műsorvezetők és főszerkesztők, riporterek, valamint a legsikeresebb TV2-n futó műsorok producerei adják át elméleti és gyakorlati tudásukat a jövő műsorvezetőinek.

A gyakorlatorientált kivitelézésben a TV2 mellett együttműködő partnereink vannak segítségünkre, a sportriporter képzés esetében a DIGI Sport, valamit oktatótermeket a Zsigmond Király Egyetem biztosít akadémistáink számára.

Sportriporter és újságíró képzésünk vezető tanára Kolozsi Ildikó. A gyakorlati vezető tanári szerepet Sipőcz József a DIGI Sport vezető szerkesztője tölti be. Az oktatásban a DIGI Sport szerkesztőségeinek olyan kollégái vesznek részt, mint Egri Viktor, Lózs István, vagy Bencsik Róbert.

A TV2 Akadémia 2016-ban két új képzéssel bővítette listáját. A jelentkezők immáron stúdiótechnikusnak illetve vágónak is tanulhatnak.
Stúdiótechnikus képzésünk vezető tanára Farkas Tamás. Vágó hallgatóink pedig olyan kiválóságoktól tanulhatnak, mint Bánki Andrea, Szép András, Békés András, Lőczi Dániel és Vígh Róbert.

2017-től négy szakot indít az Akadémia: televíziós szerkesztő-riporter, műsorvezető, sportriporter és vágó képzéseink közül választhatnak a jelentkezők.

További információkért kövesd a TV2 Akadémia híreit a facebook oldalunkon.

 

        

KÉPZOINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2018 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!