Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

LŐCZI DÁNIEL

Televíziós vágó képzés óraadó tanára

Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte mérnök informatikusként, aktív tagja volt a Budavári Schönherz Stúdiónak, mindkét szakiránya és diplomamunkája is szorosan kötődik a televíziózás témaköréhez.

2002-ben digitalizálóként kezdett az Interaktív Kft-nél, de 1,5 éven belül már a műszaki csapat tagjaként vett részt a TV2 számára készülő műsorok gyártásában (Big Brother, Megasztár széria, Aktív, Napló, Totalcar, stb...). Akkoriban még a Meridian és Adrenaline alapú, Media Composer 2.x montírozók, Avid Unity MediaNetworks központi háttértárral kibővített park üzemeltetése volt a feladata, a lináris beta montírozó, és komplett kamera szettek műszaki felügyeletével egyetemben. Több kisebb műszaki project mellett többek között a 2005-ben épülő Jóban-Rosszban stúdió és a Dunaújvárosi Főiskola (most már Dunaújvárosi Egyetem) stúdió és utómunkaparkjának installációjában is részt vett.

Később átkerült a TV2-höz, ahol jelenleg is Broadcast mérnöki pozíciót tölt be. Legfőbb területe a TV2 produkciós igényeit kiszolgáló Avid utómunkapark üzemeltetése és fejlesztése, valamint más, televíziózáshoz kötődő, és kevésbé kötődő rendszerért is felel (pl: archiváló rendszer, erőforrás menedzsment rendszer, mobil alkalmazás platform, stb).
A TV2-höz kerülését követően - az akkor még néhány standalone Avid munkaállomásból - felépült a jelenleg már sok Media Composer munkaállomásból álló, ISIS 7000 központi háttértárral és Interplay Production Asset Managementtel rendelkező, archív és fájl alapú munkafolyamatokat támogató utómunka rendszer, mely szorosan integrált a TV2 stúdióival, ezáltal is egyszerűsítve a munkát a produkciós környezetben.

Az Avid rendszerivel kapcsolatos jártasságát a megszerzett Avid tanúsítványok is alátámasztják - azon néhány magyarországi műszaki szakember egyike, aki rendelkezik az Avid ACSR Elite bizonyítványával.”

2016. április 5. 12:36

KÉPZOINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2018 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!