Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

BÁNKI ANDREA

Vezető tanár | Televíziós vágó képzés

Eredeti szakmáját tekintve, kötőipari technikus/mérnök.Nagy büszkeséggel állítja, hogy egyetlen napot sem dolgozott ebben a szakmában, mert a film felé húzott a lelke.
A film – a szerelme. Iskolás korában bejárt egy barátnőjével a Filmgyárba és azonnal megcsapta annak szele. A szülei nem igazán örültek annak a ténynek, hogy lányuk filmekkel szeretne foglalkozni, de Ő kitartóan várta a hangosztályról azt a bizonyos telefont, amiben közölték, hogy felvételt nyert vágóasszisztens gyakornoknak a MAFILM-be. Nagy szerencséjére a filmvágás minden részletét megtanulhatta. Sellő Hajnal mellett dolgozott évekig, aki a mai napig is a vágó tanszakot vezeti a Filmművészeti Egyetemen.
Sok nagyjátékfilm, és televíziós filmben dolgozott.
Szerencséjére lehetősége volt a szalagos technikákat, U-matic, Beta, majd a non lineáris technikákat elsajátítani, így mindig volt vágói munkája. Mindig vonzotta a televízió. Nem a képernyő, hanem ami mögötte van.
A TV2-es karrierje 1997. októberében kezdődött. Nagyjából fél évvel azelőtt már bemutatkozó kisfilmeket vágott kollégáival. Akkor még nem tudták, hogy a leendő kereskedelmi csatornának.

11 éven keresztül felsorolhatatlanul sok műsor vágója volt pl; Tények, Napló, Aktív, Magellán, Big Brother, Megasztár stb.
2008-ban, akkori Gyártási és Műszaki Igazgatóság vágójából lett utómunka koordinátor, gyártás szervező.

2016. április 5. 12:36

KÉPZOINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2018 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!