Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Dr. Fórián Péter

A FEM3 Café

A média világa iránti érdeklődés már kiskorom óta jelen volt. Az elköteleződés szintén évekre nyúlik vissza, elmondhatom, hogy az 1997-es indulástól kezdve követem a TV2 műsorait, ezzel együtt folyamatos megújulását.

Mindig érdekelt, hogy egy adott műsor, akár tehetségkutató, show műsor, vetélkedő, magazin vagy egy napi híradó hogyan készül, mi zajlik a szerkesztőségi munka hátterében, egészen addig, amíg a néző az elkészült adást követheti.

Annak ellenére, hogy az érdeklődés megvolt, sem középiskolai, sem a későbbi egyetemi tanulmányaimban nem jelent meg a médiaképzés. Szociálpolitikai és jogász szakokon végeztem és korábbi munkaviszonyaim a közigazgatáshoz kötődtek.

A TV2 Akadémia lehetőségét megismerve, a jelentkezést kiváló ötletnek tartottam egy újfajta szakmai fejődés elindulásához. Mivel a magazinműsorok elég közel állnak érdeklődésemhez, ezért döntöttem úgy, már az első meghirdetett alkalommal, hogy a Fem3 Café szerkesztőségében kívánok gyakornokként részt venni.

Hogy mit is adott az ott eltöltött néhány hét?

Lehetőségem volt igazi csapatmunkában dolgozni, és a szerkesztőségi munka alapjait megtanulni. A szerkesztőségi tagok segítőkészsége és felém irányuló pozitív együttműködése, hozzáállása nagyban meghatározta azt, hogy jó hangulatban telt valamennyi ott eltöltött napom. A szakmai fejlődésemben egyértelműen előrelépésnek tartom a gyakornoki időt, mivel jogász végzettségűként 3 hónap alatt több lehetőségem volt tanulmányaim hasznosítására, mint megelőző munkáim során. A szerkesztőkkel történő közös munkát úgy érzem, hogy aktívan tudtam alakítani, hozzájárulva saját ötletekkel vagy témákkal több adás összeállításához. Olyan alapot kaptam, ami a későbbi munkáimat csak segíteni tudja.
A másik pozitívumot a műsor összeállításából adódó témakörök jelentették számomra. A témák sokfélesége miatt lehetőségem volt sok terület szakértőjét megismerni, és információgyűjtés során egy-egy témakörben részletesebben is tájékozódni.
A vendégekkel való folyamatos kapcsolattartás, a műsor élő jellege, a szervezések és a problémás helyzetek megoldása mind olyan tényezők, amiket gyakornokként a lehető legjobban, egy dinamikus és hozzáértő közegben ismerhettem meg.


  

2016. július 15. 15:53

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!