Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

TV2 AKADÉMIA-NYÍLT NAP 2016

A Ti szemszögetekből

Nyílt Nap 2016

 

2016. október 14-én megrendezésre került a TV2 Akadémia Nyílt Napja, melyre előzetes regisztrációval lehetett jelentkezni.

A 2017 feburárjában induló képzések vezető tanárai képviselték az egyes szakokat. A szakok bemutatását követően az érdeklődők feltehették kérdeseiket a szakma nagyágyúinak, majd az estét egy gyárlátogatás zárta, ahol betekintést nyerhettek az érdeklődők a különböző stúdiókba, mint példáúl a Tények, Mokka, Fem 3 Café, adáslebony, News Room...

A Tanulmányi Osztály rengeteg visszajelzést kapott, melyekből néhány részletet itt teszünk közzé:

 

"Kicsit félve indultam el itthonról, azt hittem, hogy majd kívülállónak fogom érezni magam, de az előadók közvetlensége és az egész nyílt nap jó hangulata, pont az ellenkezőjét váltotta ki belőlem. Az volt a benyomásom, hogy ez a családias/barátias hangulat nem csak a nyílt napot, hanem az egész képzést jellemzi. Úgy érzem minden kérdésemre választ kaptam. Úgyhogy ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a naphoz, mert ez a nyílt nap abszolút megerősítette a döntésemet, hogy szeretnék a TV2 Akadémiára járni." írta: Tsereteli Alexandra

 

"Izgatottan vártam az októberi nyílt napot, főleg azért, mert tudtam, hogy ez az akadémia akár döntő befolyással bírhat a jövőmmel kapcsolatban. Másrészt pedig még nem nagyon voltam semmiféle nyílt napon, csak ahhoz hasonlón. Mikor vége lett a nyílt napnak, nem egyszerűen izgatott, hanem nagyon izgatott voltam, és ez ma sincs másképp!

Már az elején lévő ismertetők az egyes szakokról is kifejezetten érdekesnek tűntek, nekem persze főleg a sportriporteri. Az is tetszett nekem, hogy mindegyik előadó hűen képviselte saját szakát, olyan volt a személyisége, amilyen az adott szakmának megfelel. Például a vágók szűkszavúsága és a sportriporterek bőbeszédűsége tökéletes ellentétei egymásnak, mégis mindkettő csoport elhivatottsága áthatja a személyiségüket.

A gyárlátogatás volt talán számomra a legkülönlegesebb, mivel még soha nem tekintettem be egy ilyen hely kulisszái mögé! Számomra egészen új és különleges volt az a rendszer is, amiben az egész TV2 tevékenykedik. Főleg a Tények élő adása nyűgözött le: egyrészt, mert az éppen felújítandó nagy stúdió helyetti kisebb komplexum családias hangulatot éreztetett velem, másrészt viszont amikor hallottam és láttam egy hírösszefoglalót, akkor gondoltam bele igazán abba a nyomásba, amit a bemondót érezhet. Nem tudom megbecsülni, de szerintem legalább több tízezren, vagy akár több százezren nézik a Tényeket nap, mint nap, és a bemondó egy-két apró hibát leszámítva minden egyes alkalommal kifogástalanul teljesít. És pont az a titkuk a nyomás leküzdésére, hogy úgy tesznek, mintha nem százezreknek, hanem csupán 1 embernek mondanák el a napi aktualitásokat. Csupán egy problémám volt a gyárlátogatással, hogy túl hosszúra nyúlt szerintem, és ennek következtében helyenként lankadt a figyelmem és a lelkesedésem a vége fele. Ezen kívül más kifogásom nem volt a nyílt nappal kapcsolatban.

Amúgy nagyon jól éreztem magam! Azt, hogy ez egy jó program volt számomra bizonyítja az a tény, hogy többet kaptam, mint amit vártam! Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen a nyílt napon, és az új, különleges és felejthetetlen élményeket is, amiket kaptam maguktól! Illetve köszönöm a megerősítést abban, hogy érdemes erre az akadémiára járnom a jövőben!" írta: Szentimrei Kristóf

 

"Én szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy itt lehettem veletek és számomra ez nagyon nagy segítség volt, hiszen megerősítést kaptam arra, hogy én ezt szeretném csinálni.Műsorvezető szeretnék lenni!Tudom, hogy nagyon hosszú út van még odáig és sokat kell küzdenem érte, sok alázat kell hozzá, de igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni. Én úgy érzem, hogy mindenre kaptam választ,amit szerettem volna tudni, bár a felvételi vizsgától picit tartok, hogy milyen téren készüljek fel inkább.Minden szakról átfogó nézetet kaptam,számomra az összes szakon minden tanár nagyon szimpatikus volt, mert láttam, hogy hitet tudnak adni a diákoknak és ott állnak mindenki mellett, illetve a lelkesítő szavak, lazaság mellett ott van a kemény határozottság is, ami szerintem szükséges ahoz, hogy valaki előre tudjon jutni az életben. Nekem összefoglalóan nagyon tetszett a gyárlátogatás is, sok érdekes dolgot mondott a Krisztián, beleláthattunk a kulisszák mögé és egy izgalmas világba kalauzoltak el bennünket.Egy olyan adrenalinnal doppingolt mosollyal jöttem ki a szerkesztőségből, hogy tudom nekem vissza kell térnem, hogy tanuljak és elsajátítsam a fortélyokat." írta: Csicsics Dóri

 

"Összességében nagyon érdekes volt az egész nyílt nap és számomra egy teljesen új világ nyílt meg, aminek a jövőben szeretnék a részese lenni. Általában nem szoktak lekötni az efféle előadások, nyílt napok, mert a rendkívül monoton és egyoldalú beszélgetéssel zajlanak. Ellentétben ezzel, ahol pont az fogott meg, hogy egy adott szakról nem csak egy előadó volt, hanem a szak aktuális vagy végzett hallgatói is elmesélték tapasztalataikat, élményeiket és elmondták azt, hogy mit adott nekik az akadémia. A végén a gyárlátogatás pedig csak grátisz volt számomra. Elképesztő volt azt látni, hogy mennyi minden előz meg egy műsort, adásba kerülés előtt, mennyi munka van egy adott produkcióval és az is, hogy hány ember kell ahhoz, hogy tökéletes legyen. A többi terem látogatásával pedig tudatosult bennem, hogy a háttérben dolgozók szerepe mennyire is fontos a televíziós életben. Végezetül pedig, ami megkoronázta ezt az egészet, hogy az én nevem került elő az ajándékcsomag kisorsolásánál. Remélem egy sikeres januári felvételit követően tagja lehetek ennek a remek csapatnak!" írta: Dovák Dávid

 

"Ha két szóval kellene értékelnem a nyílt napot, akkor annyit mondanék, hogy fantasztikus volt! :)

Részletesebb értékelésnél, ami számomra nagyon fontos volt: tudatosult bennem az, hogy nekem köztetek a helyem! Eddig is elkápráztatott a média világa, viszont most szerelmes lettem belé. Fantasztikus érzés volt a díszletek között mászkálni, amit nap, mint nap a TV-ben látunk, illetve a backstage-nek az atmoszférája is teljesen magával ragadott. Szerencsénk volt betekintést nyerni a Tények éles felvételébe, nem tudtam a greenbox-tól elszabadulni. Teljesen elképzeltem, hogy milyen lehet ott ülni, kamerákkal körbevéve és érezni a reflektoroknak a fényét, illetve melegét, amit magukból árasztanak.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nagy élmény volt az előadókat látni és hallgatni, főleg a TV képernyőjén minden nap látott embereket. Minden egyes szaknak a képviselőjéről látszik, hogy szakmájukat profi szinten művelik. Az előadások közben többször elkalandoztam, hogy jobb esetben pár hónap vagy pár év múlva én is ott állhatok a helyükön és a leendő Akadémistáknak a saját tapasztalatimról beszélhetek és megoszthatom velük azokat az érzéseket, amelyek azokban a percekben, órákban játszódtak le bennem.

Lenyűgözött a leendő kollégáknak a nyitottsága és pozitív hozzáállása a mindennapokhoz. Én kifejezetten egy született optimistának tartom magamat, ezért igen hamar otthonias hangulatban éreztem magam az egész esemény során. Nagyon tetszett, hogy folyamatosan kiemelték, hogy legyünk nyitottak, alázatosak, pozitívak, mosolygósak és az, hogy a minden napok alatt egy családdá kovácsolódik az egész csapat.

Nagyon sajnáltam, hogy vége lett a nyílt napnak. Igaz, hogy munkából érkeztem és nagyon fáradt voltam, de még órákig nézelődtem volna a díszletek között és hallgattam volna az ott dolgozóknak a mondanivalóját. Bearanyoztátok az egész estémet, sőt az utána következő napjaimat is. Azóta minden ismerősömet, minden nap ezekkel az élményekkel "fárasztok". :) Teljesen a rabja lettem ennek a világnak. Volt már szerencsém hasonló közegben mozogni, de ilyen szinten természetesen még nem, elvarázsolt.

Nagyon sokat kell tanulnom az elkövetkezendő időkben! Úgy érzem, hogy készen állok és tanulni, fejlődni akarok! Sok mindenben fejlődnöm kell, pl. nem beszélek angolul. Viszont e héten hétfőn már felvettem a kapcsolatot egy angol tanárral és jövő héten kezdjük az angol tanfolyamot. Emellett a szakmai tudnivalókat is profin el akarom sajátítani és ugyanolyan szinten átültetni a gyakorlatba.

Úgy gondolom, hogy nem tévesztettem a szak kiválasztásakor, továbbra is a műsorvezetői szakra kívánok jelentkezni.

Hatalmas tudáséhséggel, kíváncsisággal, alázattal és bizonyítani akarással várom a felvételit, a két félévet és az utána következendő közös munkát!" írta: Tóth János

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

 

2016. november 24. 15:14

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!