Rólunk Képzések Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat
Rólunk Képzések Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat

▬Gyereknap a TV2 Média Csoportnál - 2018. Május 24.▬

Beszámoló

 Örömteli és vidám hangulatban telt a Gyereknak a TV2-nél.
A TV2 Akadémia szorgos szerkesztő-riporterei követték a kicsik minden lépését.

A TV2 Akadémia Televíziós Szerkesztő-riporter szakának év végi vizsgakövetelménye egy saját vizsgafilm készítése.
A 2018/19-es évfolyam I. félévének a végére érve, Baráth Krisztina Bianka és Nyakas Edit egy komplett riportot készített a TV2 Média Csoport Gyereknapi rendezvényén, így nekik már biztosan nem fog gondot okozni az év végi vizsgafilmjük elkészítése.

 

"Rögtön felfigyeltünk a lehetőségre, hiszen nagyon izgalmasnak tűnt a feladat, hogy önállóan elkészíthessünk egy riportfilmet a TV2 gyereknapi rendezvényéről. Kicsit ijesztő, de felemelő is volt egyben, hogy egy ilyen felelősségteljes feladattal érkeztünk az eseményre, és mi – akadémisták – lehetünk azok, akik elkészíthetnek erről egy riportot. Tudtuk, egy ilyen megmérettetéssel rengeteg tapasztalatot fogunk szerezni.

Nagyon izgatottak voltunk, hiszen ez abszolút mélyvíz volt a számunkra, de talán ezekből a helyzetekből lehet a legtöbbet tanulni. Ahhoz képest, hogy először voltunk úgymond „terepen”, hamar belerázódtunk, és miután feltérképeztük a helyszínt, bele is vetettük magunkat a forgatásba. Megpróbáltunk ott lenni mindenhol, megörökíteni minden szuper pillanatot, készítettünk számos interjút az ott játszó gyerekekkel, szülőkkel, valamint a két sztárfellépővel, Tóth Andival és Rippel Ferivel is. A négy órás rendezvény alatt tulajdonképpen nem volt megállás, folyamatosan pörögtünk, már ott a helyszínen kezdtük összerakni fejben, mit, hogyan szeretnénk majd összevágni, szóval már ott helyben volt rengeteg ötlet.

Miután lezajlott a forgatás, következett egy még nagyobb izgalom, hogyan születik majd meg ebből egy kész anyag, hogyan fogjuk tudni összevágni úgy, hogy az tényleg úgy nézzen ki, ahogyan mi azt elképzeltük. Bár az alapokat elsajátítottuk a vágás órákon, sok olyan dolgot is szerettünk volna megvalósítani, amit még nem tanultunk, így rengeteg kísérletezés és fáradtságos munka után született meg a riportunk, szombat este 10 óra körül. Már sötét volt, teljesen üres volt az épület, csak a mi két gépünknél volt fény, majd amikor összeállt az anyag, és végignéztük elejétől a végéig, annyira örültünk, hogy táncoltunk a szerkesztőség közepén, az ujjongásunktól zengett az épület, hiszen magunk sem hittük el, hogy mindent, amit elterveztünk és elképzeltünk, mindenfajta segítség nélkül meg tudtuk valósítani. Elmondhatatlan, hogy milyen sokat tanultunk belőle, mind kamerakezelésben, mind vágásban.

Számunkra ez egy életre szóló élmény volt, hiszen ez volt az első mélyvíz, ahonnan ki kellett úsznunk, és úgy gondoljuk sikerült. Azóta is hálásak vagyunk, hogy kaptunk egy ilyen lehetőséget, és biztosak vagyunk benne, ha legközelebb is lesz hasonló feladat, biztosan szeretnénk ott lenni."

 
 

2018. június 5. 10:59

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2022 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!