Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Kalmár Tibor

Műsorvezető és televíziós szerkesztő-riporter képzés vezető tanára

Médiaguru, reneszánsz ember, „másik énjével” pedig bestseller író, K.T. Zelenay néven.

A Magyar Televízióban 1998-ban kezdett el dolgozni az Új Reflektor Magazin gyakornokaként. 1999-től előbb a Westelpress, majd a Juventus Rádió sportriportere, az év közepétől pedig a Sztársáv és az Egy szelet Amerika című műsorok szerkesztője volt. 2000-ben a Juventus Rádió - akkor piacvezető - reggeli műsorának vezető szerkesztője lett. A Juventus Reggel műsorvezetője akkor Szegő Tibor volt. 2000. augusztus 28-án lett az Uno.hu főszerkesztője, amely az első infotainment internetes portálok egyike volt, az online bulvárpiac megteremtője ezzel. 2005-ben választották a Juventus Rádió kreatív-műsorigazgatójának. 2006-ban Patkó Bélával, Somogyi Zoltánnal közösen készítették a Hangár című könnyűzenei magazint.

2007-ben hagyta ott a Juventus Rádiót, ekkor megalapította saját hírügynökségét, a One Médiát, valamint a szintén One Média nevű internetes portfóliót. Amelyhez olyan sikeres tematikus portálok tartoztak, mint a Premierfim.hu vagy a Popháló.hu.

2008-ban rövid ideig a Danubius Rádió, majd 2008-2009 között a Sláger Rádió new media vezetője.

2010 júniusától 2014 tavaszáig az RTL Klub online főszerkesztője. Az online szerkesztőség irányításával egy év alatt megnégyszerezte korábbi látogatószámát (főleg a ValóVilág, az X-Faktor és a Szombat Esti Láz tartalmainak köszönhetően), megteremtve ezzel a hazai video on demand piacot.

2015 és 2017 januárja között az MTVA Új Média és Teletext Kft stratégiai- és operatív igazgató-helyettese, irányításával megújultak a közmédia internetes felületei, és számos új szolgáltatást is bevezettek a két esztendő alatt, megduplázva a látogatószámot. Ezen időszak alatt újult meg a Mediaklikk.hu, valamint indulhatott el az m4sport.hu portál, amelyeken 2016 nyarán, a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseit csak az online streamingen keresztül megközelítően kétszázezren követték azonos időben, amellyel adott pillanatban a mediaklikk.hu a televíziós nézettségi listák élmezőnyébe is kerülhetett volna.

2017-ben előbb az Origo.hu stratégia tanácsadójaként csatlakozott a New Wave Media Grouphoz. 2018 óta pedig az NWMG médiaportfólió üzletágát vezeti, amelybe az Origo mellett a Life.hu, a Travelo, a She.hu, a Newsfeed, a Reblog és a GPHírek tartoznak. Ezen időszak alatt az Origo.hu havi átlagos látogatószámát 700 ezerrel növelte, amely így már megközelíti a 4 millió valódi felhasználót.

A rádiózástól az elmúlt évtizedben sem szakadt el, éveken át a ClassFM online felületeinek fejlesztésében- és tartalommenedzsmentjét felügyelte. 2018-tól pedig visszatérhetett a nagy szerelem frontvonalára, vasárnap esténként a Sláger FM-en fogadja sztárvendégeit a Sláger Téma műsorvezetőjeként. Ahol az eddigi száz adás során két Oscar-díjas és tíz Kossuth-díjas művész tette tiszteletét.

A „másik énjével” magyar Dan Brown-ként is számon tartják a hazai sajtóban és a rajongók körében. K. T. Zelenay író álnévvel fél évtizede robbant be a köztudatba, 2014-ben jelent meg trilógiájának első kötete, a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai. A történetíró regényben, azaz gestában a szerző a Szent Korona és évezredes múltunk titkos üzeneteit igyekszik megfejteni, miközben olyan legendák nyomába ered, amelyek akár a történelemkönyveket is átírhatják. A folytatás, a Szent Korona végveszélyben már klasszikus kalandregény. Ahogy a 2038 trilógia záró kötete, a Jézus második élete is, ami a lehető legtöbbet adja a vallás, a hit és a történelem egyesítésében, pont azzal, hogy különbséget tesz a történeti Jézus és az Újszövetség Megváltója között. Merthogy az egyház érdeke kétezer éve nem minden esetben az igazság teljes feltárása, de ettől még a Jézusba vetett hit szent és sérthetetlen a hívők szívében. Hetente átlagosan 500 ezer felhasználóhoz jut el folyamatosan frissülő Facebook-oldalával, és bár a többség szeretetéről, támogatásáról tesz tanúbizonyságot, akadt olyan is, aki halálosan megfenyegette! Mindez azonban nem tántoríthatta el az újabb kutatómunkától, aminek eredménye a migránsválság, a háttérhatalom titkát kereső negyedik könyve. A Szíriai metélt – avagy a muttikulti végnapjai egyben folytatása, de közben egy új iránya lett munkásságának.
A Szíriai metéltet pedig a Digitális Messiás követte 2016 őszén, hisz, ha a jelent túléljük, a jövőnkért még mindig van miért aggódni. A nem is olyan távoli időben játszódó történet meglehetősen komoly társadalomkritikát fogalmaz meg. Reménykedve abban, hogy jövőképet is biztosít mind népesebb olvasótáborának. A 2017-ben megjelent hatodik kötet, az Elveszett tekercsek nyomában a 2038 trilógiából már oly jól ismert templomosok, Jézus vérvonala titkának nyomába ered. Természetesen döbbenetes magyar vonatkozásokat felfedve, és talán a legnagyobb kincsre is rálelve! A 2019 tavaszán debütált hetedik, A végső csepp pedig rögtön a sikerlisták élmezőnyében nyitott, már csak az a kérdés, hogy ki állítja meg a Végítélet óráját...

2019. augusztus 26. 9:50

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2020 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!