Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Várnai Klára

Műsorvezető és televíziós szerkesztő-riporter képzés tanára

"Nincs az a hang, ami ne jutna el lélektől lélekig melegséget, szeretetet hordozva. Nincs az a magyar szó, ami ne tudna teremteni jót, szépet, építőt, bátorítót, megnyugtatót és ne tudna adni hitet reményt, önbecsülést. A Magyar Rádió bemondójaként két évtizeden át tettem meg mindent a szépséges és egyedi, dallamos és lágy nyelvünkért. Versmondó-előadóként nyelvünk lelki gazdagságát mutattam meg. Minden munkámban a magyar szó sokszínűségét, a szép és helyes beszéd szükségességét képviseltem. Dolgoztam 10 órás élő adás műsorvezető-szerkesztőjeként a Juventus Rádióban, 6 órás élő műsor szerkesztő-műsorvezetőjeként a Bagoly TV-ben. 3 órás élő műsort vezettem a Tó TV-ben, 4 órást a Kulcs TV-ben. Az MTV Híradójában, az Echo TV Híradójában, a Szív TV Magazinjában szerkesztő-riporter voltam. Állandó narrátora voltam éveken át az MTV Híradójának, a Hétnek, a Deltának, a Panorámának, az Ablaknak, Frei Tamás filmjeinek. Dokumentumfilmet készítettem a lovassportról-versenyről.

Több, mint 30 éve beszédtanárként, trénerként a helyes magyar beszéd, a verbalitást támogató metakommunikáció, a szituációhoz illő mozgás- és viselkedéskultúra kialakítását segítem. Bemondókat, műsorvezetőket "neveltem ki" a Juventus Rádióban, a Kulcs TV-ben. Képernyősök felkészítése volt a feladatom az MTVA-ban. Kommentátor-jelölteket tanítok az Eurosportban. Magánhallgatóim között vannak politikusok, színészek, színész-jelöltek, cégvezetők, ügyvédek, ügyészek, tanárok, szóvivők, vloggerek, előadók, egyetemisták, interjúra és prezentációra készülők.

20 éves korom óta végzem coachként a rászorulók lelkének gondozását. A társadalom széles köréből fordulnak hozzám segítségért az életük egyes szakaszában személyes vagy vezetői problémáik miatt megrekedők.

Bármi legyen is a feladatom, célom a személyiségnek megfelelő zengő emberi hang, a tiszta beszéd, a magyaros szófordulat, az elegáns mozgás, viselkedés és előadásmód, a magabiztosság, a határozottság megteremtése."

2019. augusztus 11. 15:35

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)

2020 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!