Hogyan tudok jelentkezni a TV2 Akadémiára?

A menüpontok közül a Jelentkezés gombra kattintva. Az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével, a jelentkezésed megérkezik hozzád, és amint aktuálissá válik a felvételi a megjelölt szakon, értesíteni fogunk a részletekről. A nyomtatott, aláírt jelentkezésedet a felvételire hozd magaddal!

Miért nem kapok visszaigazolást a jelentkezési lap elküldése után?

Az elektronikus jelentkezési rendszerünk munkatársainknak továbbítja a kitöltött elektornikus jelentkezési lapokat, miután a jelentkező rákattintott a "Jelentkezési lap nyomtatás és elküldése" gombra.

A visszaigazolást munkatársaink személyesen küldik ki minden jelentkezőnek, amint rögzítésre kerülnek adataik a rendszerünkben. Ez legkésőbb a jelentkezést követő munkanapon megtörténik. Amennyiben nem érkezik visszaigazolás, kereshetsz minket a Kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségeken.

Hogyan tudok bekerülni a TV2Akadémiára?

A bekerüléshez érettségi bizonyítvánnyal kell rendelkezni, valamint feltétel a sikeres felvételi vizsga.

Hány képzést jelölhetek meg a jelentkezési lapon?

Célszerű egy, maximum két képzést megjelölni a jelentkezési lapon. A felvételi tesztek eltérőek, a felvételin pedig csak egy teszt megírása lehetséges. Így legkésőbb a felvételi napjáig a jelentkezőnek le kell döntenie, hogy melyik képzésünkre szeretne felvételizni.

A jelentkező kitarthat a 2 szak megjelölése mellett és figyelembe tudjuk venni a teszt javításakor, ha a Műsorvezető és Televíziós szerkesztő riporter képzésekre adták be jelentkezésüket, mivel itt van átfedés a két szak írásbeli tesztjei között. 

Mire számíthatok a TV2 Akadémia felvételin?

A felvételi két részből áll: egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból.

Az írásbeli egy általános tájékozottsági feladatsor, főleg a média, bulvár, kultúra aktualitásaiból válogatva össze a kérdéseket. Sportriporter képzésünk esetében csak a sport témakörére koncentrálunk a tesztben. Előfordulhatnak sportágakat, sportolókat és nagyobb sporteseményeket érintő kérdések is.

A kérdések többnyire rövid, akár egyszavas válaszokat igényelnek, de felmérjük a kreatív íráskészséget is.

A felkészüléshez a napi sajtó (sport esetében a sporthírek) követését javasoljuk.

A szóbeli felvételin egy motivációs beszélgetésre számíthatsz, aminek keretében a kommunikációs szakma, televíziózás vagy a sport iránti elkötelezettségedet is bemutathatod.

Hogyan tudok jelentkezni a TV2 Akadémia Ösztöndíjprogramra?

Az ösztöndíjprogramra a felvételt nyert, beiratkozott diákjaink pályázata érvényes, további részleteket az Ösztöndíj 2015 menüpont alatt találhatsz.

Hány fővel indulnak képzések?

Minimum 10-15 fő szükséges egy csoport elindításához.

Mikor indulnak a képzések?

Képzéseink minden év februárjában indulnak.

Mennyi ideig tartanak a képzések?

Képzéseink egyévesek, amit kér félévre osztunk.

Milyen tanrendben folyik az oktatás?

Az órák a szerkesztő-riporteri, műsorvezető és sportriporter képzésünk esetében heti rendszerességgel péntek 17.00-21.00 és szombat 9.00 – 13.00 között zajlanak.


Újságíró képzésünk óráit minden héten csütörtökön és pénteken 17.00 – 21.00 között tartjuk.


Gyakorlati órák, amelyek szerkesztőségi munkához, vagy gyakorlati feladathoz kötődnek (pl. műsorfelvétel, sajtótájékoztató, élő sportmérkőzés) limitált számban, de más időpontban is lehetnek, ezeket egyeztetés előzi meg.

Milyen végzettséget szerezhetek itt?

Képzéseink szakmai felnőttképzések, a kurzus elvégzésével egy felnőttképzési okirat szerezhető. (nem OKJ-s képzések!)

Mennyibe kerülnek a képzések?

A képzések árát megtalálod az egyes képzésekre kattintva (Képzések menüpont), és az elektronikus jelentkezés oldalán is. 

Mikor kell befizetnem a tandíjat?

A tandíjat csak a felvételt nyert és beiratkozott hallgatóinknak kell befizetnie a képzés megkezdéséig. A képzés megkezdésének a feltétele a tandíj rendezése.

Van-e részletfizetési lehetőség?

Két féléves képzéseink esetében biztosítjuk a két részletben történő befizetést.

További kérdéseidet, észrevételeidet a to@tv2akademia.hu-ra várjuk!