Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum
Rólunk Képzések Hírek Jelentkezés Videók Tanáraink Kapcsolat Archívum

Jelentkezés / GY.I.K.

Hogyan tud jelentkezni a TV2 Akadémiára?

A menüpontok közül a Jelentkezés gombra kattintva. Az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével, a jelentkezése megérkezik a rendszerünkbe, és amint aktuálissá válik a felvételi a megjelölt szakon, értesíteni fogjuk a részletekről. Nyomtatott jelentkezési lapokat nem szükséges elküldeni postai úton.

Miért nem kapok visszaigazolást a jelentkezési lap elküldése után?

Az elektronikus jelentkezési rendszerünk a Tanulmányi Osztály munkatársainak továbbítja a kitöltött elektronikus jelentkezési lapokat, miután a jelentkező rákattintott a "Jelentkezési lap nyomtatás és elküldése" gombra.

A jelentkezési lap elküldését követően automatikusan felugrik egy ablak, melyben tájékoztatjuk arról, hogy nincsen további teendője, valamit a felvételivel kapcsolatos információkról is olvashat egy előzetes tájékoztatót. A jelentkezési időszak lezártát követően kerülnek kiküldésre a hivatalos felvételivel kapcsolatos tájékoztatók.

Hogyan tudok bekerülni a TV2Akadémiára?

A bekerüléshez szükséges az érettségi bizonyítvány megléte, valamint a felvételi két fordulójának sikeres teljesítése.

Hány képzést jelölhetek meg a jelentkezési lapon?

Célszerű egy, maximum két képzést megjelölni a jelentkezési lapon. A felvételi tesztek eltérőek, a felvételin pedig csak egy teszt megírása lehetséges. Így legkésőbb a felvételi napjáig a jelentkezőnek el kell döntenie, hogy melyik képzésünkre szeretne felvételizni. 

Mire számíthatok a TV2 Akadémia felvételin?

A felvételi két részből áll: egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból.

Az írásbeli egy általános tájékozottsági feladatsor, főleg a média, bulvár, kultúra aktualitásaiból válogatva össze a kérdéseket. Sportriporter képzésünk esetében leginkább a sport témakörökre koncentrálunk. Előfordulhatnak sportágakat, sportolókat és nagyobb sporteseményeket érintő kérdések.

A kérdések tesztes jellegűek, többnyire rövid, akár egyszavas válaszokat is igényelhetnek, de felmérjük a kreatív íráskészséget is.

A felkészüléshez a napi sajtó (sport esetében a sporthírek) követését javasoljuk.

A szóbeli felvételin egy motivációs beszélgetésre számíthat, aminek keretében a kommunikációs szakma, televíziózás vagy a sport iránti elkötelezettségedet is bemutathatja. A műsrovezető és szerkesztő-riporter  képzésre jelentkezők esetében kamera előtt kell egy szituációs gyakorlatot teljesíteni.

Hogyan tudok jelentkezni a TV2 Akadémia Ösztöndíjprogramra?

Az ösztöndíjprogramra a felvételt nyert, beiratkozott hallgatóink nyújthatnak be pályázatokat mindkét félév végén.

Hány fővel indulnak képzések?

Minimum 10-15 fő szükséges egy csoport elindításához.

Mikor indulnak a képzések?

Képzéseink minden év februárjában és szeptemberében indulnak.

Mennyi ideig tartanak a képzések?

Képzéseink egy évesek, két félévre bontva.

Milyen tanrendben folyik az oktatás?

Az órák a szerkesztő-riporter, műsorvezető és sportriporter képzésünk esetében heti rendszerességgel péntek 17.00-21.00 és szombat 9.00 – 13:00, de késő délután is előfordulhatnak.

Gyakorlati órák, amelyek szerkesztőségi munkához, vagy gyakorlati feladathoz kötődnek (pl. műsorfelvétel, sajtótájékoztató, élő sportmérkőzés) limitált számban, de más időpontban is lehetnek, ezeket egyeztetés előzi meg.

Milyen végzettséget szerezhetek itt?

Képzéseink szakmai felnőttképzések, a kurzus elvégzésével egy felnőttképzési okirat szerezhető. (Képzéseink nem akkreditáltak, nem OKJ-s képzések!)

Mennyibe kerülnek a képzések?

A képzések árait megtalálod az egyes képzésekre kattintva (Képzések menüpont), és az elektronikus jelentkezés oldalán is. 

Mikor kell befizetnem a tandíjat?

A tandíjat csak a felvételt nyert és beiratkozott hallgatóinknak kell befizetnie a képzés megkezdéséig. A képzés megkezdésének a feltétele a tandíj rendezése.A befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról a beiratkozás folyamán tájékoztatjuk a felvételt nyert hallgatókat.

Van-e részletfizetési lehetőség?

Indokolt esetben tudunk biztosítani az adott hallgatónak két részletben történő befizetést.

 

További kérdéseket, észrevételeket a tv2akademia@tv2.hu-ra várjuk!

 

KÉPZŐINTÉZMÉNY: TV2 ZRT. – 1145-BUDAPEST, RÓNA UTCA 174.
(KSH SZÁM: 24802882-6420-113-01)
FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER AZONOSÍTÓJA: B/2020/001174

2021 TV2 ZRT.
POWERED BY NEOPORT CORE CMSÜdvözöljük a honlapján!

Oldalunkon a TV2 Akadémia által
indított képzésekről tájékozódhat!