Rólunk
Szolgáltatások Tanáraink
Jelentkezés
Kapcsolat
Rólunk
Szolgáltatások
Felnőttképzések Nyilvános előadások Workshopok Egyedi továbbképzések
Tanáraink
Jelentkezés
Közösség

Sportriporter és sportújságíró


A gyakorlatra épülő képzés ideje alatt a hallgatók megtanulják a sportújságírás alapjait, közvetítenek, riportokat készítenek, tudósítanak, szerkesztenek és műsort vezetnek. Mindezt profi környezetben, szakemberek segítségével sajátíthatják el a diákok.  


 

„Ha eldobok egy kockát a hazai médiumok térképén, az biztos, hogy mindegyik szegletében eltalálok 3-4 akadémistát. Ez motivál bennünket és ez motiváljon benneteket is”


Kolozsi Ildikó


A 2013-as indulás óta a hallgatóink elárasztották a kiemelt magyarországi médiumokat. Az elhelyezkedési arány elképesztő: minden évfolyamból legalább 5-6 fő találta meg az útját főállású műsorvezetőként, kommentátorként, szerkesztőként, online és print újságíróként, kommunikációs vezetőként, kommunikátorként a sportszakmában.


Kik a sportriporterek? Műsorvezetők, kommentátorok, műsor- és magazinszerkesztők, pályaszéli- és híradós riporterek, videózsurnaliszták, online- és print újságírók, social media tartalomgyártók, bloggerek.


Profi környezet: Spíler Tv- és Tv2-es stúdiók, kommentátorfülkék, helyszíni mérkőzések, világversenyek.


Ismert és elismert szakemberek: Baumstark Tibor, Bognár Domokos, Borsa Miklós, Eper Márton, Gáspár Ágnes, Harle Tamás, Hetthéssy Zoltán, Kerekes Tamás, Matuz Krisztián, Müller Béla, Nagy Viktor, Nagy-Szita Mónika, Novák András, Palotai Barnabás, Sipőcz József, Somos Ákos, Szabó András, Vitányi Judit, Vobeczky Zoltán, Zámbó István.


Vezető tanár: Kolozsi Ildikó

 

Mit ígérünk?
A gyakorlatra épülő képzés ideje alatt a hallgatók megtanulják a sportújságírás (televíziózás, rádiózás, online- és print újságírás, social média tartalomgyártás, videózsurnalisztika) alapjait, profi stúdiókban műsort vezetnek és közvetítenek, riportokat készítenek, tudósítanak, szerkesztenek, és részt vehetnek a magyarországi világversenyek médiamunkájábán.

Tantárgyak:

A képzés helyszíne:
TV2, 1145. Budapest Róna utca 174.; Spíler TV

A képzés ideje:
A TV2 féléves alapképzése (vagy egyéb televíziós-, újságíró képesítést nyújtó tanfolyam, iskola) után választható a sportriporter továbbképzés, amelynek időtartama fél év.

Az órák menete heti rendszerességgel:
Péntek: 17:30 - 21:15
Szombat: 9:00-12:30


Esetenként délutáni órák is lehetségesek, amelyről már a képzés kezdetekor értesülnek a hallgatók, illetve helyszíni médiamunka világversenyeken, mérkőzéseken, egyéb eseményeken, valamint hétközi, gyakorlati lehetőségek médiumoknál.

A képzés díja: Bruttó 320.000 Ft.
A tandíjat két részletben is lehet fizetni.

Következő évfolyam indulása: 2025. február.
Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 31. (az Alapképzésre), 2025. január 30. (a sportriporteri továbbképzésre)

Felvételi követelmények és a továbbképzés megkezdésének feltételei:
• TV2 Akadémia Televíziós műsorkészítő végzettség (lásd Alapszakok), vagy
• Felnőttoktatásban/szakképesítésben/felsőoktatásban megszerzett televíziós műsorkészítő tanfolyam elvégzését igazoló dokumentum.
• Érettségi bizonyítvány bemutatása (külföldön szerzett bizonyítvány esetén hivatalos fordítás)
• Tandíj rendezése a beiratkozás előtt, a képzés megkezdése előtt
• Angol nyelvtudás előnyt jelent

 

Sportriporternek lenni nem csak szakma, hanem életérzés!
Csatlakozz te is a csapathoz!

 

 

Szolgáltatások

Alapképzések

Jelentkezési előfeltételek: érettségi és sikeres felvételi vizsga

„Én az akadémiától a jövőmet kaptam. Remélem, hogy hamarosan ezt ti is elmondhatjátok magatokról!” Vitányi Judit Mindig is érdekelt a média világa, de nem ...
Ha érdekel a televíziózás világa, és szeretnéd testközelből megtapasztalni, milyen is a kameracsapat részeként működni, jelentkezz kameratechnikusi képzésünkre és bővítsd nálunk a tudásod!
Ha érdekel a televíziózás világa, és szeretnéd megérteni, mi a jó vágó munka lényege, akkor jelentkezz Vágó képzésünkre! Tanulj meg vágni a legjobbaktól és legtapasztaltabbaktól!
Ha érdekel a televíziózás világa, szeretnéd a munkádat egy szuper csapatban végezni, és érdekel az, hogy hogyan épül fel egy gigastúdió, akkor jelentkezz stúdiótechnikus képzésünkre és bővítsd nálunk ...
Ha igazán kreatív embernek tartod magad, de eddig nem hagytad szárnyalni a fantáziádat, akkor itt az ideje, hogy szabadon engedd a képzeletedet, tudásodat. ÚJ TANFOLYAM INDUL A TV2 AKADÉMIÁN! ...

Speciális továbbképzések

Jelentkezési előfeltételek: TV2 Akadémia Televíziós műsorkészítő végzettség, vagy felnőttoktatásban/szakképesítésben/felsőoktatásban megszerzett televíziós műsorkészítő tanfolyam elvégzését igazoló dokumentum.

Képzés elsődleges célja olyan televíziós szakemberek kinevelése, akik az iskola elvégzése után önállóan képesek bármilyen televíziós vagy egyéb műsor levezetésére.
„Elcsépeltnek tűnhet, de igaz, a téma az utcán hever. Te is lehetsz riporter!” Ligeti László Mit ígérünk? Ha a műsorvezető a tévé arca, akkor a szerkesztő a ...
Mit ígérünk? Ha a műsorvezető a tévé arca, akkor a szerkesztő a szíve. A motor, amely összeköt, összetart és előre visz. Nem mindenki alkalmas erre a ...
A gyakorlatra épülő képzés ideje alatt a hallgatók megtanulják a sportújságírás alapjait, közvetítenek, riportokat készítenek, tudósítanak, szerkesztenek és műsort vezetnek. Mindezt profi ...
„A VJ tulajdonképpen egyszemélyes szerkesztőség, a száguldó riporter, aki videózik, cikket ír és fotós is egyben. Jolly Joker, aki minden területen bevethető ...
Szeretnél televíziós műsorok hangzásáért felelni? A legtöbbször zenében és hangokban gondolkozol?

 

 
© 2024 TV2 Média Csoport Zártkörűen Működő Részvénytársaság – Minden jog fenntartva!
Képzőintézmény: TV2 Média Csoport Zrt.
KSH szám: 24802882-6420-113-01
Felnőttképzési rendszer azonosítója: B/2020/001174
Általános Szerződési Feltételek nyilvános előadásokra